""
""

Konte vraća još jednog otpisanog u život: Čelsiju treba Interov najskuplji promašaj

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.16. | 11:48

Biće promena u veznom redu Plavaca

Antonio Konte je posložio kockice Čelsijevog mozaika do najsitnijih detalja, ali smatra da tu još nedostaje poneki delić da bi se sklopila pobednička slagalica.

Izabrane vesti

Italijan je oživeo neke igrače koji su bili zaboravljeni poput Mozesa, vratio je u top formu Pedra, Kostu, Kejhila, Kurtou, Matića, Azara... Ali želi još da nadgradi svoje „blindirano vozilo“, a prvo pojačanje bi trebalo da stigne u veznom redu.

Antonio Konte želi vezistu Žofrija Kondogbiju čija se karijera sunovratila u Interu. Francuz je pre godinu i po dana prešao u Inter za 36.000.000 evra iz Monaka kao jedan od najtraženijih igrača Evrope u tom momentu. Ali prelazak u Inter se ispostavio kao katastrofalan potez. Nerazurima su kola krenula nizbrdo, a Kondogbija je vrlo brzo etiketiran kao promašena investicija.

Ove sezone je odigrao tek šest mečeva za Inter u svom takmičenjima, od čega samo četiri u startnoj postavi. Dolaskom Piolija se vratio u startnih 11, ali je u derbiju protiv Milana bio jedan od najslabijih na terenu...

Sve to ne smeta Konteu koji veruje da Kondogbiju može da vrati na nivo igara iz Sevilje i Monaka. Iako u Matiću i Kanteu ima najbolji tandem zadnjih veznih u Premijer ligi, Italijan želi dodatno da ojača vezu i Kondogbiju vidi kao idealnu alternativu sadašnjem tandemu sa sredine terena. Letos je želeo Najnogalana, ali ta priča nije realna...

U ovom trenutku Konte nema adekvatnu alternativu kada hoće da odmori Matića ili Kantea. Najbliži toj ulozi je Sesk Fabregas ali menadžer Čelsija želi da se reši Španca u januaru i tada ostaje upraženjeno mesto. Ostale rezerve su Mikel, Van Ginkel i mladi Loftus Čik. Niko od njih nije ubedio Kontea da zaslužuje veću šansu.

Mikel je precrtan, nije odigrao ni minut ove sezone i u januaru sigurno odlazi iz Čelsija, baš kao i Van Ginkel koji igra za mladi tim Plavaca i naredne zime će se najverovatnije vratiti u domovinu. Loftus Čik je dobio šansu u Liga kupu, ali u prvenstvu je upisao tek osam minuta. Ti podaci dovoljno govore koliko Konte ima vere u aktuelne zamene Matiću i Kanteu. A Srbin i Francuz ipak nisu mašine da bez suspenzije ili povrede iznesu celu sezonu na leđima... Treba biti oprezan i razmišljati dugoročno.

Zato Konte želi Kondogbiju kojeg bi mogao da oživi poput Pedra ili Mozesa. Verovatno ni u Interu nemaju ništa protiv da se reše skupocenog promašaja i vrate makar deo uloženog novca.

Za Kondogbiju se interesuje i Marselj, ali njegov menadžer je već poručio da Žofri može da pređe samo u jači klub od Intera, a Marselj to svakako nije...

(FOTO: Action images)


tagovi

Žofri KondogbijaSerija APremijer ligaItalijaInterEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara