"odbrana Čelsija ne štima"
"odbrana Čelsija ne štima"

Konteov rez posle stradanja na Emirejtsu: Na udaru Bane Ivanović i Geri Kejhil?

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 10:09

Dejli mejl već ima i imena igrača planiranih da popune rupe

odbrana Čelsija ne štimaOstrvska javnost traži odgovornost. Preciznije, traži glave Branislava Ivanovića i Gerija Kejhila. Manje-više svi engleski mediji upravo u njima dvojici vide najveće krivce za subotnju katastrofu u porazu od Arsenala (0:3) pa su današnja izdanja prepuna kritičkih tekstova u kojima se već traže naslednici za poslednju liniju Čelsija.

Dejli mejl navodi da će Ivanović i Kejhil izgubiti mesto u timu čim se Džon Teri i Kurt Zuma oporave od povreda, ali i da će u zimskom prelaznom roku Antonio Konte potražiti novog desnog beka i čak dvojicu štopera jer se 35-godišnjem Teriju bliži kraj karijere što navodi da ni David Luiz nije siguran u prvoj postavi.

Izabrane vesti

Uostalom, niko ne može da bude miran posle 12 golova na četiri primljene utakmice. Posebno imajući u vidu da je Konte još letos očajnički pokušavao da dovede Leonarda Bonučija i Kalidua Kulibalija, da bi na kraju morao da se zadovolji Luizom, koji nije bio izbor trenera, već uprave. Poziciju levog beka pojačao je Markos Alonso.

Dejli mejl piše da je klub još od ranije krenuo u skautira potencijalnih pojačanja i da su zasad na vrhu liste Barnlijev Majkl Kejn (23) i Ben Gibson (23) iz Midlsbroa. Čini se ipak da je i tu uprava uplela prste, jer bi realnije bilo da Konte dovede iskusnije fudbalere. Tehnički obučenije. I verovatno iz Italije.
"Da li sam bio ljut na poluvremenu? Da, ali red je da ono što smo rekli jedni drugima u svlačionici ostane u svlačionici. Naravno da sam bio ljut. I oni su bili ljuti. Nismo bili zadovoljni kako smo igrali. Na papiru smo odličan tim, na terenu nismo. A teren je istina. Teren govori. Reči nisu važne za nas", jasan je Konte.Ben Gibson

Ali da se vratimo na našeg Ivanovića. Ostrvski mediji spekulišu da se njemu zamera i to što, iako je Terijev zamenik, nije pravi lider na terenu. Na Stamfordu su navikli na takve u likovima ne samo Terija, već ranije i Frenka Lamparda i Didijea Drogbe.
"Činjenica da je Branislav Ivanović kapiten u Terijevom odsustvu je dobar primer u koliko se pogrešnom smeru klub kreće. Misterija je, ne samo za navijače, već i za mnoge igrače, kako je Ivanović uopšte zadržao mesto u timu posle očajnih 12 meseci", piše Met Lo u Telegrafu.

Bane Ivanović pod udarom kritika. Međutim, jedna stvar nam pada na pamet. Kad god su se naši najveći asovi nalazili pod najvećim pritiskom, setite se samo Dejana Stankovića po dolasku Žozea Murinja u Inter ili ovog leta Aleksandra Kolarova kod Pepa Gvardiole, inat je proradio i oni su ostajali među nosiocima. Nemojte se iznenaditi ako i Banetov odgovor bude takav.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMajkl KejnGeri KejhilEvropaEngleskaČelsiBranislav IvanovićBen GibsonBarnliAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara