"Fred"
"Fred"

Kraj Gvardiolinog velikog remonta: I Fernandinjov naslednik se kalio u Donjecku

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.18. | 15:12

Uprava dobila zeleno svetlo da krene u akciju

FredVeć četiri i po godine Fernandinjo je bio neizosavi šraf u mašineriji Mančester Sitija, ali 32-godišnjem vezisti polako ističe rok trajanja, a objektivno i nije on baš tip igrača po ukusu Pepa Gvardiole, iako se savršeno prilagodio novim zahtevima u klubu. Ipak, Gvardiola tiho, jednog po jednog, sklanja sve relikte Sitijeve prošlosti i rupe krpi sopstvenim “izumima”, a poslednji u nizu takvih je još jedan Šahtjorov Brazilac - Fred.

Reč je o Šahtjovom vezisti koji je Gvardiolu impresionirao u dvomeču u Ligi šampiona, pa je identifikovan kao prvi na listi igrača koji bi dugoročno mogli da postanu nosioci igre Građana. Fernandinju će u maju biti već 33 godine, verovatno će produžiti boravak u Mančesteru, ali Jaja Ture na leto ostaje bez ugovora, a Gvardiola insistira na dvojici na toj poziciji. Fredu je tek 24 leta.

Izabrane vesti

Posrednici su tako dobili "tajni" zadatak da ispipaju puls Šahtjorovim čelnicima. U Ukrajinu će poneti papir na kome će pisati: 30.000.000 funti (oko 34.000.000 evra). Odgovor može da sačeka, jer je Siti više nego rad da sačeka leto ne bi li finalizirao transfer.

Fred se do sada dovodio i u vezu sa Arsenalom, ali je jasno da bi Tobdžije teško mogle da se nose sa Sitijevom ponudom. Ne samo finansijski, sa Gvardiolom na klupi Građani su dobili sasvim novu dimenziju, dok je utisak da je vreme Arsena Vengera odavno prošlo samo što niko nije imao hrabrosti da mu to kaže.

Gvardiola sa druge strane sve planira unapred. Sa direktorom fudbala Čikijem Begiristajnom, izvršnim direktorom Feranom Sorijanom i predsednikom Kaldunom al Mubarakom već je razgovarao o transfer potezima u narednih osam meseci.

Aleksis Sančez je naravno prvi korak, a potom slede naslednici za Vensana Kompanija i Fernandinja. Prvi više ne igra nego što igra, ovaj drugi je ove jeseni već odigrao 33 utakmica za klub i reprezentaciju. 

Kada stignu i Aleksis i Fred, moći ćemo da kažemo da je Gvardiola potpunu rekonstrukciju Sitijevog tima, jer će u odnosu na onaj koji ga je sačekao iz startnih 11 ostati samo Nikolas Otamendi, Kevin de Brujne i David Silva, a svi oni su ga ubedili da su - pravi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaFredMančester SitiPep GvardiolaPremijer ligaŠahtjor DonjeckUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara