Krajnje je vreme da Dinamu krene

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 09:10

Dvojka u Botošaniju odlično plaća, 0-2 sigurica

Ako je plej-aut uobičajen scenario za Botošani, to se za Dinamo Bukurešt nikako ne može reći. Ipak, tim iz prestonice još jednu sezonu tavori u donjem domu i ne počne li da pobeđuje ponovo će drugi deo takmičarske godine provesti u borbi za opstanak.

Nije ni smena Florina Bratua donela željeni rezultat, budući da su Crveni psi pod dirigentskom palicom Klaudijua Nikoleskua došli do trijumfa u kupu protiv drugoligaša Braile (1:3), ali se sapleli već na sledećoj ligaškoj prepreci. Jednom od najtrofejnijih rumunskih klubova odoleo je Sepsi (0:0), pa su na gradskom stadionu u Botošaniju tri boda jedina opcija. Nekada je u sudaru pomenutih takamc Dinamo bio veliki favorit, međutim, trenutno su okolnosti takve da kao blagi autsajder ide na noge i dalje "maloletnom" prvoligašu.

Izabrane vesti

Kvalitet je na strani Dinama, a da neće biti iznenađenje ukoliko upiše prvu "trojku" od kraja avgusta govore i dve činjenice. Prvo, ni domaćin ne blista u proteklom periodu. Naprotiv, poslednju pobedu Botošani je ostvario u drugom kolu (!), odnosno krajem jula protiv Hermanštata, novajlije u elitnom društvu. Drugo, na minula tri meča sa Dinamom nije postigao gol, od čega je dva prethodna izgubio.

Ne više od dva gola je nešto što karakteriše duele Botošanija i Dinama dugi niz godina. Tako je bilo na poslednjih pet odmeravanja snaga, ili još dalje gledano na osam od devet proteklih. Dakle, ako ne želite da rizikujete sa dvojkom, 0-2 se nameće kao logično rešenje...

RUMUNIJA 1 - 11. kolo

Petak
Jaši - Vitorul 1:2 (1:2)
/Kristea 42. penal - Dadži 19, 45+2. penal/

Subota
Univerzitatea - Hermanštat 1:1 (1:1)
/Koljić 45+2. penal - Blanaru 7/

Astra - Kluž 1:2 (0:1)
/Zua 89 - Cukudean 45+1, Mutinjo 55/

Nedelja

Kalaraši - Voluntari 1:1 (1:0)
/Endijae 34 – Rikardinjo 79/

Sepsi - Medijaš 1:2 (1:1)
/Hamed 31 – Kristea 38, Sajado 89/

FCSB – Konkordija 0:1 (0:0)
/Batin 60/

Ponedeljak
20.00: (2,65) Botošani (3,10) Dinamo Bukurešt (2,80)

* Kvote su podložne promenama

TABELA:

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock


tagovi

Botošani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara