Kristante i Roma - dogovoreno! Iz Benfike, preko Atalante...

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.06.18. | 19:51

Zanimljiv rasplet

Dugo je Brajan Kristante bio viđen kao jedan od glavnih kandidata za mesto naslednika Sergeja Milinković Savića u Laciju, ali se na kraju dogodio zanimljiv rasplet - Atalantin vezista karijeru nastavlja u Romi! Iz Benfike, preko Atalante, do Rome. 

Tehnički gledano, Kristante će odraditi dva transfera u jednom danu, pošto će prvo Atalanta da otkupi njegov ugovor od Benfike (već dogovoreno), a onda će Roma da preuzme njegov ugovor. Formula je sledeća - Atalanta će Benfiki uplatiti 4.000.000 evra obeštećenja, a transfer će biti završen 1. jula. Istog dana Kristante će potpisati ugovor sa Romom, koja će Atalanti iskeširati čak 30.000.000 evra i to po sledećoj formuli: 5.000.000 evra pozajmica, plus obavezan otkup na još 25.000.000 evra narednog leta. 

Izabrane vesti

Kako italijanski Skaj javlja, posao je završen, dogovoreni su svi detalji sa Atalantom, a nedavno i sa Kristanteovim agentom, mada se u javnosti pojavila doza sumnje u Romino opredeljenje, ponajviše jer se smatra da je Italijan skup. Doduše, posle odlične sezone kakvu je Kristante imao, ne treba biti iznenađen što je Vučica povukla ovakav potez. Kristante je bio jedan od najboljih igrača Atalante u istorijskoj sezoni koja je ostala iza tima iz Bergama. Na 47 utakmica u svim takmičenjima imao je dvanaest golova i četiri asistencije, a bio je među glavnim igračima u timu. 

U međuvremenu, Romin sportski direktor Monći radi na dovođenju Jasina Braimija iz Porta, te tandem Ajaksa Hakim Zijeh - Džastin Klajvert.

Foto: Action Images


tagovi

Brajan KristanteLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara