""
""

Kriza u Turskoj udarila na fudbal: Mario Gomez pobegao iz Istanbula!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.16. | 18:15

"Jedini razlog za ovo je politička situacija. Ne postoji nijedan sportski ili neki drugi razlog, sve je zbog stravičnih događaja koji su se desili poslednjih nekoliko dana", kaže Nemac

Ozbiljna politička kriza u Turskoj počela je žestoko da udara i na fudbal. Napadač Bešiktaša Mario Gomez odlučio je da napusti Istanbul, očigledno zabrinut za ličnu bezbednost i bezbednost svoje porodice, pa se javno, preko svog Fejsbuk profila, obratio pristalicama turskog velikana s nadom da će razumeti njegovu odluku.

Izabrane vesti

Gomez ističe da ne postoji nijedan drugi razlog izuzev aktuelne političke situacije u zemlji.
"Ovo je bila teška odluka o kojoj sam morao dugo da razmišljam. Moram da kažem navijačima da mi je mnogo teško što neću više igrati z a ovaj veliki klub, pred predivnom publikom na ovom jedinstvenom stadionu. Nadam se da će te me razmeti. Dugujem veliku zahvalnost svima vama, ja i moja porodica smo doživeli puno divinih trenutaka. Nadam se da će se ovi politički problemi brzo rešiti, onda bih ponovo imao veliku želju da zaigram za Bešiktaš. Ovaj klub i ova zemlja su mi postali veoma bliski u proteklim godinama. Nadam se da ćemo se videti uskoro", poručio je Gomez.

Nemac će sada zvanično ponovo postati igrač Fjorentine, pošto je Bešiktaš imao rok ovog leta da otkupi njegov ugovor od kluba sa Artemio Frankija, ali od svega toga neće biti ništa. Gomez iza sebe ima fantastičnu sezonu u turskom fudbalu. Postigao je 26 golova na 33 utakmice i bio ubedljivo najbolji strelac Super liga.

Ostaje da se vidi da li će ovaj Gomezov potez pokušati da iskoriste i neki drugi igrači, jer se kraju krize u zemlji za sada ne nazire kraj.

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaSuper ligMario GomezEvropaBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara