""
""

Krka rutinski protiv opuštene Mege (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.16. | 21:25

Tim Dejana Milojevića nije se previše obazirao na meč, s obzirom da je četvrto mesto osigurano, odnosno mesto u plej-ofu

Košarkaši slovenačke Krke rutinski su savladali Mega Leks u utakmici bez rezultatskog značaja za novopečenog osvajača Kupa Radivoja Koraća - 74:57 (21:7, 21:22, 16:8, 16:20).

Izabrane vesti

Koliko timu Dejana Milojevića nije bilo do igre u susretu igranom u Novom Mestu možda i najbolje opisuje rezultat prve četvrtine, koja je završena rezultatom 21:7 u korist domaćeg sastava. Igrači Mege su delovali prilično nezainteresovano za igru, tačnije trudili su se da se štede maksimalno za predstojeće izazove u plej-ofu Jadranske lige, a trener gostiju iz Sremske Mitrovice iskoristio je priliku da odmori Ognjena Jaramaza, ali i da šansu pruži igračima sa manjom minutažom.

Krka je sigurno „jahala“ na talasu ishoda iz prvih deset minuta, a zanimljivo je da je Mega, koja je ove sezone jedna od najefikasnijih u ABA ligi, sebi dopustila da i treću četvrtinu završi sa manje od deset poena - tek osam. 

Najefikasniji igrač u Krki Luka Lapornik sa 18 poena, te po četiri skoka i ukradene lopte. Na drugoj strani Nikola Ivanović imao je 23 poena i tri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Kapiten Rade Zagorac bio je uz crnogorskog reprezentativca jedini u timu sa dvocifrenim brojkama – 11 poena, tri skoka, dva završna dodavanja i četiri prodate lopte. 

ABA LIGA – 25. KOLO

Petak:

MZT – Tajfun 77:70
/M. Luković 19 – Klark 16/

Subota:

Metalac – Olimpija 74:61
/Majstorović 19 – Robinson 12/

Krka – Mega Leks 74:57
/Lapornik 18 - Ivanović 23/

Nedelja:

17.00 Igokea – Zadar
19.00 Sutjeska – Budućnost

Ponedeljak:

18.00 Cibona – Crvena zvezda
20.00 Partizan - Cedevita

(Foto: ABA LIGA / Krka/Drago Perko/kosarka.si)


tagovi

Timoti LuvavuSrbijaOgnjen JaramazNikola IvanovićMega LeksLuka LapornikKrkaJadranska ligaAlfa Kaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara