"Džamal Kraford"
"Džamal Kraford"

Krofordov šou u Stejpls centru, Grizliji ne veruju u magiju! Sneg otkazao mečeve u Njujorku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.01.15. | 09:30

Sjajni bek LA Klipersa ubacio 21 poena u poslednjoj četvrtini i praktično sam savladao Denver (102:98), dok je Orlando na gostovanju u Memfisu upisao šesti uzastopni poraz (103:94)

Džamal Kraford

Očekivalo se sedam, a dobili smo pet mečeva! Pošto je u Njujorku prognozirana velika oluja, utakmice između Bruklina i Portlanda u Barkliz areni, kao i ona Njujork Niksa i Sakramento Kingsa u Medison Skver Gardenu otkazane su iz bezbednosnih razloga. Međutim, nije manjkalo dobrih mečeva,  najzanimljivije bilo je u Los Anđelesu gde su Klipersi bili bolji od Denvera posle preokreta u poslednjoj deonici u režiji Džamala Kroforda – 102:98. Memfis je, s druge strane, savladao Orlando – 103:94, Oklahoma je upisala pobedu protiv Minesote iako Kevin Durent nije igrao zbog povrede palca – 92:84, a Entoni Dejvis je ponovo briljirao i srušio nejaku Filadelfiju – 99:74.

Izabrane vesti

Denver je pokazao zube u Kaliforniji, bili su tako blizu pobede do koje bi sigurno došli da nije bilo Džamala Kroforda! Nagetsi su imali sedam poena razlike na početku odlučujuće deonice, ali je lucidni bek Klipersa „poludeo“, ubacio 21 poen u tom periodu i naneo gostima sedmi uzastopni poraz – 102:98. Upravo je Kroford bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 pogotka, Met Barns dodao je 18, a Blejku Grifinu izmakao je tripl-dabl za dlaku pošto je krilni centar u timu Doka Riversa upisao 14 poena, devet skokova i 10 asistencija. U protivničkom taboru Taj Loson se borio koliko je mogao, zabeležio 19 poena i 11 asistencija, ali on, kao ni Vilson Čendler i Aron Aflalo sa po košem manje, nije mogao da reši „problem Kroford“.

Memfis i dalje gazi, a ovoga puta žrtva je bio Orlando!  Grizliji su bez većih problema srušili mladi tim sa Floride nanevši mu šesti uzastopni poraz – 103:94, a kao i obično ključevi trijumfa stajali su u reketu. Zek Rendolf „maltretirao“ je golobrade čuvare iz ekipe Medžika ubacivši 23 poena pored čega je sakupio i 10 skokova i šest asistencija. Ni njegov kolega pod obručem Mark Gasol nije bio mnogo lošiji zabeleživši 16 pogodaka i 10 uhvaćenih lopti. S druge strane, Nikola Vučević je nastavio po starom, opet je došao do dabl-dabla sa 18 poena i 12 skokova, ali to na kraju ništa nije donelo timu sa Floride koji praktično nikog ne može da dobije u poslednje vreme.

S druge strane, Oklahoma je relativno lagano trijumfovala nad očajnom Minesotom iako je nastupala bez prve zvezde Kevina Durenta – 92:84. Kada nema Durentule, Rasel Vestbruk se za sve pita u timu Skota Bruksa i ima svu slobodu ovoga sveta koju je iskoristio da ubaci Vukovima 18 poena. Entoni Morou i Redži Džekson dodali su po 14, dok je Serž Ibaka meč završio sa čak 13 pogodaka i čak 19 skokova. Kada su Timbervulvsi u pitanju ništa se nije značajno promenilo – Endru Vigins sa 23 i Tadeus Jang sa 22 poena bili su daleko ispred ostalih, ali ekipa je još jednom poražena. Nikola Peković ubacio je osam poena uz sedam skokova, a Miroslav Raduljica je na terenu proveo tek nešto više od jednog minuta i nije uspeo da dođe do učinka.

Entoni Dejvis je ponovo odigrao sjajan meč, ubacio je 32 poena i sakupio 10 skokova za pobedu Nju Orleansa nad Filadelfijom – 99:74. Jasno je bilo da Sikserse čeka fijasko u gradu džeza svakako, a da sve bude gore Majkl Karter-Vilijams nije bio u timu zbog virusa. Ki Džej Mekdenijels iskoristio je to i iskočio u prvi plan sa 16 koševa, ali slaba vajda za još slabiju Filadelfiju.

NBA:

Memfis – Orlando 103:94
/Rendolf 23, Gasol 16 – Vučević 18, Oladipo 18/

Nju Orleans – Filadelfija 99:74
/Dejvis 32, Anderson 19 – Mekdenijels 16, Sims 14/

Oklahoma – Minesota 92:84
/Vestbruk 18, Džekson 14 – Vigins 23, Jang 22/

Juta – Boston 90:99
/Hejvord 26, Kanter 20 – Prins 19, Zeler 14/

LA Klipers – Denver 102:98
/Kraford 23, Barns 18 – Loson 19, Aflalo 18/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Orlando MedžikNjujork NiksNBA ligaMemfis GrizlisKevin DurantEntoni DejvisDžamal Kroford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara