Kuća slavnih, pa meč sa Bajernom

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.08.18. | 15:13

Bastijan Švajnštajger dobio veliko priznanje od bivšeg kluba

Nekadašnji kapiten reprezentacije Nemačke Bastijan Švajnštajger, stao je rame uz rame sa legendama poput Gerda Milera, Olivera Kana, Lotara Mateusa, Franca Bekenbauera, Karla Hajnca Rumenigea... Sadašnji as MLS kluba Čikago Fajer, na čijoj klupi sedi srpski strateg Veljko Paunović, uvršten je u Kuću slavnih minhenskog Bajerna i to tek kao 18. fudbaler u istoriji bavarskog giganta. U njegovu čast večeras će se u Minhenu odigrati prijateljski meč između Bajerna i Čikaga.

Bastijan je nosio uniformu minhenskg tima od 2002. do 2015. godine, i za to vreme sakupio ravno 500 utakmica i postigao 68 golova. Uspeo je da prigrli osam titula prvaka Nemačke, sedam trofeja kupa, i po jedan pehar Liga kupa i Superkupa Nemačke, kao i Lige šampiona 2013. godine.
"Neverovatna je čast da se pridružim velikanima fudbala u ovoj Kućni slavnih. Hvala ti, Bajerne, na danu koji nikad neću zaboraviti!", poručio je popularni Švajni.

Izabrane vesti

Što se utakmice tiče, treba znati da Bavarce za četiri dana očekuje gostovanje Štutgartu u okviru Bundeslige, dok je Čikago na pauzi do polovine septembra. Paunovićevi momci ne mogu da se pohvale dobrim rezultatima, pošto su proteklog vikenda prekinuli seriju od osam vezanih ligaških poraza mršavim remijem kod kuće sa Kolumbusom.
"Ovde u Minhenu se najbolje vidi koliko Bastijan znači ovom klubu. Mi ćemo se potruditi da ostavimo što bolji utisak na predstojećoj utakmici", istakao je Paunović.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:30 6807 KLPR Bayern - Chicago ug 4+ 1,37
Ukupna kvota1,37

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Utorak
20.30: (1,23) Bajern (6,25) Čikago (9,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Bajern MinhenČikago FajerPrijateljske utakmiceBastijan Švajnštajgersportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara