"Sergej Ignaševič (CSKA) i Serdar Taski (Spartak M)"
"Sergej Ignaševič (CSKA) i Serdar Taski (Spartak M)"

Kukavice izlaze iz ormara da smene Sluckog! Preživeo je osam udara, može li i danas?

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.16. | 09:50

Odavno derbi između Spartaka i CSKA nije bio ovako važan kao u 12. kolu Premijer lige Rusije

Sergej Ignaševič (CSKA) i Serdar Taski (Spartak M)U vreme Sovjetskog Saveza, okršaji CSKA ili Spartaka s Dinamom su izazivali više pažnje i tenzije, ali u doba nezavisne Rusije, glavni moskovski derbi predstavljaju dueli Spartaka i CSKA. Pogotovo sad kad Dinamo više nije ni među premijerligašima.

Spartak je dominirao ruskim fudbalom krajem pšrošlog veka i od 1992. do 2001. osvojio devet titula nacionalnog prvaka, ali od tada više nijednu! CSKA je preuzeo primat u Moskvi i Rusiji, pa je sa šest šampionskih kruna u ovom veku najtrofejniji tamošnji klub. Od tih šest titula, tri su osvojene pod komandom Leonida Sluckog, koji bi posle ovog vikenda mogao da dobije otkaz na klupi Armejaca! Ako izgubi večeras na Otkritje areni (17.00).

Izabrane vesti

4302 --->>> Spartak Moskva - CSKA 1 (3,00), X (3,00), 2 (3,00)

Spartak je godinama čekao na ovakav početak sezone i čini se da u poslednjih desetak godina nisu bili u boljem položaju da prekinu post koji traje od 2001. godine. Sa Spartakovim sjajnim startom se poklopila kriza CSKA. Šampion je krenuo ispod očekivanja i derbi protiv Spartaka dočekuje na trećoj poziciji sa četiri boda manje. Jasno je onda koliki kapital sa sobom nosi ovaj derbi. Ako pobedi, Spartak može da napravi ogrman iskorak i ostane usamljen u trci sa Zenitom. Ako CSKA pobedi, Armejci će i dalje biti u bodovnom zaostatku, ali će zadati fatalan udarac gradskom rivalu.

Navijači SpartakaKukavičluk. Tako ruski mediji opisuju igre Spartaka prethodnih godina u najvažnijim derbijima. Spartak je najveće utakmice igrao najlošije i po pravilu ih gubio zbog kukavičluka u igri. Kada god je bilo bitno, oni bi razočarali. CSKA je bio majstor da oživi upravo protiv najvećih rivala i preokrene sezonu u svoju korist.

Međutim, čini se da je ovoga puta veći pritisak na Armejcima. Pogotovo na Leonidu Sluckom, čiju smenu su navijači tražili u prethodna dva prvenstvena meča. Ruski novinari su izračunali da je ovo deveta kriza Sluckog u CSKA u kojoj je bio pred otkazom. Osam puta je preživeo, ali sada bi Jevegnij Giner mogao da mu izvuče tlo ispod nogu.

Da li je Sluckom isteklo vreme?Mnogi ne bi voleli da su u koži Sluckog ovog vikenda. Zbog suspenzije ne može da računa na Jeremenka, povređen je Džagojev, a napadači Traore i Strandgerg su van forme i postigli su zajedno četiri gola od početka prvenstva. Sa 11 golova na 11 utakmica, CSKA ima napad Tereka, Rubina ili Rostova, a kamoli Spartaka (18) ili Zenita koji je dao 25 golova na 11 mečeva.

Međutim, Slucki i CSKA imaju i tradiciju i iskustvo na svojoj strani. Pobedili su na tri poslednja, odnosno 12 od 20 poslednih derbija protiv Spartaka. Crveno-beli imaju tek dve pobede u poslednjih 15 mečeva protiv Armejaca...

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

1PP X     1,97
UG 2-3  2,00
VG 2      2,15

TRENUTNI PLASMAN

1. Spartak Moskva        11      8        1        2        18:7   25
3. CSKA     11      6        3        2        11:6   21

(FOTO: Action images)


tagovi

Spartak MoskvaRusijaPremijer ligaLeonid SluckiEvropaCSKA MoskvaCSKA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara