""
""

Kumanova Plava revolucija na Gudisonu: Stižu golman Njukasla i zvezda Belgije, u igri su desetine miliona evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.16. | 10:59

Veliki letnji planovi Holanđanina na klupi Evertona

Everton i Ronald Kuman su se dogovorili oko trogodišnjeg ugovora na Gudison Parku, a ambiciozne planove novog gazde Farada Moširija i holandskog stručnjaka moraće da isprate i adekvatna ulaganja u igrački kadar, kojem je potrebno osnaživanje.

Izabrane vesti

Po oprobanom receptu, prvo će stići jedan zemljak sjajnog trenera. Kuman voli da ima čoveka od poverenja u svlačionici, kao što je to bio slučaj u Sautemptonu gde je bilo nekoliko Holađana, a u Liverpulu će to biti sjajni golman Tim Krul (28) kojeg Njukasl teško može da zadrži u Čempionšipu naredne sezone.

Nekadašnji reprezentativac Holandije, nije branio za Svrake još od oktobra kada je u dresu nacionalnog tima povredio koleno, ali će ovog leta preuzeti jedinicu na Gudisonu nakon odlaska Tima Hauarda, koji je ranije nhajavio rastanak sa klubom. Dolazak Krula u Everton biće svojevrsni uvod u angažovanje top pojačanja, kojih će biti nekoliko, a nezvanično Kuman će na raspolaganju imati preko 100.000.000 evra ovog leta, ukoliko kako je planirani klub napuste Džon Stouns i Romelu Lukaku.

Holanđanin već ima u glavi viziju novog Evertona, u kojem će glavnu reč na sredini terena voditi Belgijanac Aksel Vicel. Fudbaler kojeg je Zenit kupio iz Benfike za 40.000.000 evra u leto 2012. godine ima još godinu dana ugovora sa klubom iz Sankt Peterburga pa je jasno da će Rusi pristati da ga prodaju ovog leta, posebno jer imaju na stolu ponude za njega.

Osim Evertona, kako piše londonski Tajms, za Vicela se interesuju još i Roma i Stouk, ali se čini da oni nemaju svih 38.000.000 evra koliko Zenit traži za 27-godišnjeg Belgijanca. Zato se veće šanse daju Evertonu koji može da iskešira traženu svotu i angažuje ga ovog leta, a to bi bio uvod u revoluciju Karamela.

Sve vesti vezane za prelazni rok pročitajte u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016"

(FOTO: Action Images) 


tagovi

TransferiTim KrulRonald KumanPremijer ligaletnji prelazni rok 2016EvertonEngleskaAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara