"Dijeg Simeone"
"Dijeg Simeone"

Kustos Atletikove trofejne riznice - Čolo Simeone najuspešniji trener u istoriji Jorgandžija!

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.08.14. | 16:20

Aktuelni šef struke tima sa Visente Kalderona je pobedom protiv Reala prigrlio peti pehar na klupi crveno-belog madridskog tima

Dijeg SimeoneDijego Čolo Simeone i zvanično najbolji trener u istoriji Atletika! Argentinski stručnjak je, naime, pobedom nad Realom u španskom Superkupu osvojio svoj peti trofej na mestu šefa stručnog štaba Jorgandžija. Peti za svega dve godine i devet meseci otkako je seo na klupu crveno-belog madridskog tima.

Nikada pre Atletiko nije bio u takvoj seriji!

Izabrane vesti

Čak ni u takozvanim zlatnim godinama tokom 60-ih godina prošlog veka. Tada je Atletiko osvojio titulu nacionalnog prvaka (1966), tri kupa i Kup pobednika Kupova. Dakle, pet pehara za šest godina.

U 70-im godinama nešto jači ritam, ali ni tada ne kao ovaj sadašnji -  od 1972. do 1977. na Visente Kalderon su uneta dva šampionska naslova u Španiji (72/73 i 76/77), dva Kupa kralja (1972. i 1976) i Interkontinentalni kup 1974. Trenersku funkciju u tom periodu obavljali su prvo Maks Merkel, pa Huan Karlos Lorenco i na kraju Luis Aragones.

A sam Simeone od decembra 2011. godine: Ligu Evrope, UEFA Superkup, Kup kralja, Primeru i španski Superkup! Plus dva izgubljena finala – prošle sezone u nacionalnom Superkupu od Barselone i potom u Ligi šampiona od Reala.

Ako gledamo iz klupskog ugla ovaj period u istoriji Atletika zaista se može nazvati zlatnim, jer je Kike Sančez Flores 2010. osvojio i Ligu Evropa i evropski Superkup što znači čak sedam trofeja od 2010.

Najveće zasluge, ipak, idu na račun Dijega Simeonea, sada i zvanično najboljeg trenera u istoriji Atletiko Madrida.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atletiko MadridDijego SimeoneEvropaKike Sančez FloresPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara