"Dangubić i Spanulis"
"Dangubić i Spanulis"

Kvalitet, čvrstina, rutina - Olimpijakos je večeras bio prejak za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.16. | 21:45

Domaćin slavio u Pireju sa 73:65

Dangubić i Spanulis

Olimpijakos je večeras bio prejak za Crvenu zvezdu. Pirejski velikan nije zablistao, ali je u Dvorani mira i prijateljstva uspeo da uspostavi svoj sistem igre, spreči goste da napadaju iz tranzicije, pa mu je u takvoj situaciji bilo znatno lakše da dođe do devete pobede u Evroligi - 73:65.

Izabrane vesti

Zvezdi je ogromne probleme pravio ofanzivni skog domaćina, kao i takozvane ničije lopte, koje su kao po pravilu išle u ruke domaćeg tima. Iz takvih situacija često su se otvarali i šutevi van linije 6,75, koje gostujući igrači nisu uspevali da odbrane. Crvena zvezda ni ovoga puta nije dozvolila protivniku da je u potpunosti dotuče, vraćala se donekle u igru čak i u trenucima kada je izgledalo da će prednost Olimpijakosa otići na nedostižnu, ali nije imala snage da u potpunosti ugrozi slavlje domaćina. Crveno-beli su tokom treće i četvrte četvrtine imali zaostatak veći i od 15 poena, ali su minut i po pre kraja ipak došli u situaciju da unesu neizvesnost u samu završnicu, ali su domaći uspeli da se odbrane i bez većih uzbuđenja privedu meč kraju

Olimpijakos je tokom najvećeg toka meča odlično šutirao za tri poena, dok su Beograđani u potpunosti podbacili u tom segmentu, pogodivši samo dve iz 17 pokušaja. Crveno-beli se pomalo nisu snašli ni u sudijskom kriterijumu, koji im ponekad nije dozvoljavao da se prepoznatljivom odbranom rezultatski vrate u igru.

Mancaris sa Mitrovićem i Dženkinsom

Jedini igrač u Zvezdinim redovima koji je pod obručima uspeo da se odupre domaćinu bio je Ognjen Kuzmić. Četvrti skakač Evrolige je večeras tabeležio dabl-dabl učinak sa 13 postignuti poena i 14 skokova, ali on prosto nije mogao sam da se nosi sa Olimpijakosovim skakačima i raznovrsnim opcijama koje na raspolaganju ima Janis Sfairopulos.

Iako nije mogao da računa na Heketa i Printezisa, Sfairopulos je u svojim redovima imao dovoljan broj raspoloženih igrača, koji su prilično ravnomerno podelili minutažu i poene. Na kraju je najefikasniji bio Met Lodžeski (18 poena), koji je sa tri vezane trojke u drugoj četvrtini doneo prvu dvocifrenu prednost domaćinu i utabao mu stazu ka konačnom trijumfu.

Crvena zvezda nema mnogo vremena za analizu večerašnjeg meča, niti da žali za boljim rezultatom, jer je već u četvrtak (19.00) očekuje meč sa Real Madridom u dvorani Aleksandar Nikolić.

OLIMPIJAKOS - CRVENA ZVEZDA 73:65
/22:18, 23:16, 11:9, 17:22/

Dvorana mira i prijateljstva
Gledalaca: 7.500
Sudije: Pukl (Slovenija), Paterniko (Italija), Panter (Nemačka)

OLIMPIJAKOS: Grin 15, Birč 1, Jang 2, Tolipulos, Papapetru 2, Spanulis 5, Agravanis 9, Milutinov 11, Papanikolau 5, Mancaris 3, Lodžeski 18 (4/6 za tri), Atinaju 2.

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Dangubić 4, Mitrović 2, Lazić, Dobrić 1, Simonović 4, Rakićević, Dženkins 5, Gudurić 12, Jović 16, Kuzmić 13p, 14sk, Bjelica 4.

(FOTO: MN press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaMet LodžeskiOgnjen KuzmićOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara