Lacio naciljao zamenu za Sergeja od 30.000.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.05.18. | 19:13

Pojedini izvori tvrde da su pregovori u završnoj fazi

Pitanje je samo vremena kada će transfer Sergeja Milinković Savića postati realnost, posle čega će Srbija dobiti daleko najskupljeg igrača ikada i jednog od najplaćenijih u istoriji fudbala. Njegov ostanak na Olimpiku posle sezone koja izaziva strahopoštovanje praktično je nezamilsiv. Real Madrid, Mančester junajted, Mančester Siti i Pari Sen Žermen se otimaju za srpskog dragulja i jedina je neizvesnost oko toga - ko će prvi da potegne?

Priče o odlasku Milinković Savića po završetku sezone na izmaku dodatno su pojačale i priče da je Lacio već započeo potragu za novim igračem širokog spektra kvaliteta, a prema informacijama rimskog dnevnika Republika, izbor je pao na - Brajana Kristantea!

Izabrane vesti

Jasno je da italijanski vezista nije Sergejev nivo, ali je igrač koga Simone Inzagi vidi kao savršenu zamenu za prvu violinu Lacija. Kristanteova fudbalska filozofija slična je onoj kojom se vodi Sergej - kao i SMS snažan je u vazdušnim duelima zbog svoje vretenaste građe i 186 centimetara visine, zna da sačuva loptu u svom posedu i voli da dribla, a osim toga uklizavanja su mu jača strana, samim tim daje i veliki doprinos u rešavanju odbrambenih zadataka. Preciznije - ume da bude koristan u oba smera igre. Doduše, ne s toliko autoriteta kao Sergej, ali Inzagi u njemu vidi ono što bi Lacio izgubio odlaskom SMS. Uostalom, Kristante je i među najefikasnijim vezistima Evrope sa devet pogodaka u Seriji A i još tri u Kupu. Gde je, imali ste priliku da čitate, Sergej neprikosnoven.

Kristante je posle izgubljenog vremena u Benfiki i ne tako loših izdanja u Peskari stigao u Atalantu 2017. godine na jednoipogodišnju pozajmicu, koja je bila viđena kao poslednja nada za Italijana da izvuče karijeru na pravi put. I bio je to pun pogodak za sve tri strane! Kristante je postao vitalni deo Atalantine igre, srca veznog reda i neko ko je u velikoj meri doprineo da Atalanta prošlu sezonu završi na četvrtom mestu, što je donelo direktan plasman u Ligu Evrope, te da se u ovoj bori za izlazak u LE.

Upravo zbog toga u Benfiki nemaju nameru da se tek tako reše Kristantea, uprkos tome što je u jednom trenutku bio izgubljen slučaj.

Dobre igre u Atalanti podigle su Benfikine apetite i sada je Kristanteova vrednost između 25.000.000 i 30.000.000 evra. Prema pojedinim informacijama, pregovori Benfike i Lacija su uveliko u toku i vrlo brzo transfer bi mogao da bude dogovore. Prvi čovek Lacija Klaudio Lotito prvi je zagovornik ideje da se Kristante dovede u Rim.

Ipak, to neće biti jedina transakcija koju će Lacio pokušati da završi preko Atalante. Navodno, na listi želja je i Papu Gomez koji ove sezone blista u timu iz Bergama sa čak 13 asistencija i devet pogodaka. Ali, njegova priča zasad je u povojima.

Lacio se sprema za život posle Sergeja, a kako se Kristanteov transfer bliži ozvaničenju, samo je pitanje - gde će SMS?

Foto: Action Images


tagovi

Sergej Milinković SavićBrajan KristanteLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara