"Mladen Lalušić, ETCC"
"Mladen Lalušić, ETCC"

Lalušić namakao bodove i na Manji Kuru!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.16. | 14:15

Petr Fulin pobednik je prve, dok je Kris Ričard osvojio drugu ETCC trku na stazi Manji Kur i tako povratio vodeću poziciju u generalnom plasmanu. Mladen Lalušić je osvojio bodove samo na prvoj trci

Mladen Lalušić, ETCC

Češki automobilista, Petr Fulin ostvario je danas četvrtu pobedu u tekućoj ETCC sezoni. On na prvoj trci današnjeg trkačkog vikenda startovao sa druge pozicije, a kuriozitet je način na koji se popeo na postolje. Naime, Kris Ričard je vodio na celoj trci, ali je pred ulazak u poslednji krug skrenuo u boks zato što je video zastavu sa brojem svog automobila. Isticanje zastavice je shvatio kao znak da mora da prođe kroz boks, odnosno da je kažnjen zbog nepoštovanja granica staze. Međutim, Ričard u tim trenutcima nije imao radio vezu, pa je upozorenje shvatio kao kaznu što ga je koštalo osvajanja trke. To ga ipak nije omelo da se drugoj trci u velikom stilu vrati na stazu i ostvari pobedu kojom se vraća na prvo mesto u generalnom plasmanu.

Izabrane vesti

 Na kraju prve trke, prvi kroz cilj je prošao Petr Fulin, drugi je Šoma, dok je treće mesto zauzeo Norbert Nađ, koji inače debituje u ETCC seriji. Naš Mladen Lalušić na prvoj trci je zauzeo odlično peto mesto.

Rezultati prve ETCC trke

U drugoj trci triumfovao je Kris Ričard, drugo mesto je zauzeo Petr Fulin koji je startovao sa osme pozicije, dok je trećeplasirani Peter Rikli. On je do trećeg mesta došao tako što je naš Mladen Lalušić u šestom krugu naleteo na Motu zbog neblagovremenog kočenja na prilazu šikani.  

Rezultati druge ETCC trke

Potpuno je drugačija situacija bila u prvoj trci. Mladen Lalušić je imao sjajan start, pa je sa početne osme pozicije veoma brzo stigao do četvrtog mesta. Tada je napao Pjer Šoma, ali na žalost nije imao snage da izdrži zadati tempo, pa je do trećeg kruga pao na sedmu poziciju. Bila je ovo jako čudna, turbulentna trka, pa je naš automobilista na kraju izvukao benefit iz problema koga je izazvao Šrajber. Naime on je počeo po stazi da prosipa motorno ulje, pa se posle tog incidenta Rikli našao na pogrešnom mestu i ode put boksa. Švajcarac je pokušao da se vrati na stazu ali je nedugo zatim prekinuo trku.

(FOTO: Lajn Raceing)


tagovi

Mladen LaušićETCC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara