"Jovanović sa Žigićem, Lazovićem i Kačarom"
"Jovanović sa Žigićem, Lazovićem i Kačarom"

Lane Jovanović: Navijači su umorni od posrtanja reprezentacije! Ne znam šta je “žica”...

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.16. | 09:55

“Na Evropskom prvenstvu navijaću za braću Ruse, ja sam veliki rusofil. Posle njih za Belgiju. Hrvatska? Za moj ukus nikako”, istakao je nekadašnji reprezentativac Srbije

Jovanović sa Žigićem, Lazovićem i KačaromMilan Lane Jovanović bio je deo akcije Asovi za decu na kom su se pored njega pojavile neke od velikih zvezda našeg fudbala. Po okončanju meča istakao je da mu je bilo zadovoljstvo da bude deo ovog meča, ali se i na pitanje novinara dotakao pitanja vezanih za reprezentaciju Srbije.

Lane je asocijacija na fudbal koji su Orlovi igrali pod strukom Radomira Antića, ali sve posle toga se pokazalo kao loše po naš fudbal i reprezentaciju. Deluje da je i narod izgubio veru u nacionalni tim.
"Malo su navijači umorni od posrtanja reprezentacije poslednjih godina. Mi smo reputaciju gradili korak po korak, dobrim rezultatima i odnosom prema nacionalnom timu doveli smo publiku u velikom broju na stadion. Ima jakih individualaca sada. Ne znam šta je žica, ali mislim da će nam biti potrebna i sreća", istakao je Jovanović.

Izabrane vesti

Lane dodaje da je grupa u kojoj se pored Srbije nalaze i reprezentacije Velsa, Austrije, Republike Irske, Moldavije i Gruzije mnogo teža nego što izgleda na prvi pogled.
"Moramo imati širu podršku javnosti. Reprezentaciji treba mir, kvalitet nije upitan. Zavisiće mnogo od prvih nastupa i ako tu uspemo da pobedimo i dobijemo na samopouzdanju. Grupa je naizgled laka, ali nažalost sve te reprezentacije su ispred nas na FIFA rang-listi i moramo da pokažemo respekt i iz te skromnosti napravimo rezultat", kaže Jovanović.

Bivši fudbaler Standarda i Liverpula je istakao da ne bi voleo da se atmosfera u svlačionici nacionalnog sastava gradi na strogoći.
"Iskusni igrači i profesionalci imaju visok stepen odgovornosti prema nacionalnom dresu i mislim da nema potrebe da neko strogoćom gradi autoritet postavljajući visoke standarde u disciplini", istakao je Jovanović, pa nastavio.
"Mnogo puta do sada sam imao subjektivan razlog da se ljutim na odluke. Siguran sam kada bi Tadić imao mogućnost da vrati vreme da ne bi izjavio sve ono. Imao je Ćurčić svoje kvalitete, ali je imao i veliki teret. Nadam se boljem. Samo da igraju kako znaju. Imamo Tadića, Lazara Markovića, Tošića. Imamo i iskusnije igrače. Odličan miks. Nadam se da neće biti povreda... Reprezentacija mora biti skup igrača najboljih u datom momentu".

Za koga će Jovanović navijati na Evropskom prvenstvu?
Navijaću za braću Ruse, ja sam veliki rusofil. Posle Rusije za Belgiju. Hrvatska? Za moj ukus nikako", zaključio je Lane Jovanović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalMilan Lane JovanovićEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara