"Lauda salutira svom ubistvenom stavu prema Kvjatu"
"Lauda salutira svom ubistvenom stavu prema Kvjatu"

Lauda bi na Fetelovom mestu „likvidirao“ Kvjata

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.16. | 11:30

Kvjat zbog sudara sa Ferarijevim vozačem prekomandovan iz Red Bula u Skuderija Toro Roso

 

Lauda salutira svom ubistvenom stavu prema KvjatuOkršaj na asfaltu Sočija bilo je lako prognozirati, ali da će se ponovo Sebastijan Fetel i Danil Kvjat propisno „pokucati“ na Uskrs, e to nije bilo za siguran tip. Kvjata bi ovaj incident mogao skuplje da košta nego što se nadao. Čeka ga prekomanda u Skuderija Toro Roso, dok će na njegovom mestu uz Danijela Rikarda, već u Španiji biti Maks Ferstapen.

Izabrane vesti

Fetel nije zadovoljan izvinjenjenjem, besan je i optužuje Kvjata za smišljen atak na njegovu takmičarsku ambiciju u Rusiji. Kvjat mu ne protivureči i grdno se „izvinjava“ za sudar iz nehata. Istina je ovog puta potpuno nebitna, jer Kvjatu jedino odgovara što je za ovo delo već kažnjen sa deset sekundi prinudnog zaustavljanja u boksu, pa će na sledećoj trci u Španiji 15. maja na stazi moći da se pojavi bez ranije zasluženih kaznenih mera.
„Da sam bio na Fetelovom mestu, likvidirao bih Kvjata! Znam da je Rus bio motivisan pred domaćom publikom, ali tako se ne mogu voziti trke Formule 1. Fetel nije mogao da nastavi zbog čiste gluposti. Sve je uradio kako treba, a Kvjat ga je udario od pozadi. Gluplju i iritantniju situaciju odavno nisam video. Strašno i suvišno“, rekao je Niki Lauda, legenda Formule 1, i vodeća ličnost Mercedesovog tima.

Kvjatu se očigledno nisu isplatile egzibicije na domaćem asfaltu. Prekomanda u Skuderija Toro Roso, za njega je svakako korak u nazad, a kako će ta promena uticati na njegov surovi temperament ostaje da se vidi. Ruku na srce, nema on za šta da se sveti Fetelu, sa kojim bi svaki naredni duel i nezgoda sličnog tipa mogao da znači i ozbiljan sukob između Red Bula i tima iz Maranela.

Piše:Miloš Milić

(Foto: Action Images)

 

 


 


tagovi

Sebastijan FetelNiki LaudaFormula 1Danil Kvjat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara