"Aksel Vicel"
"Aksel Vicel"

Ledeno doba: Vicel pokorio Tatare na minus osam stepeni Celzijusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.12.14. | 17:41

Zenit slavio sa 1:0 i Rubinu naneo prvi poraz na domaćem terenu još od 1. avgusta, N'Doje doneo dramatičnu pobedu Lokomotivi iz Moskve, a Krasnodar je ispustio drugo mesto golom Georgea Bučura u drugom poluvremenu

Aksel VicelČetiri meseca je odolevao Kubanj, ali su kapije Kazanj Arene popustile pred skupocenim timom Zenita, koji se u 16. kolu Premijer lige izborio sa rivalom, ali i pravom ruskom zimom u Tatarstanu, odneo pobedu od 1:0 i učvrstio se na čelu tabele.

Na minus osam stepeni Celzijusa, pod snegom, a na zaleđenom terenu, nije bilo lako igrati, pa je jedini gol na meču postigao Aksel Vicel u 68. minutu meča s tim da zasluge za gol idu i na račun Hozea Solomona Rondona, koji je dobru akciju po desnom boku krunisao serviravši kao na tacni saigrača iz Belgije.

Izabrane vesti

Prvi put još od 1. avgusta i poraza od Spartaka na startu prvenstvene sezone Rubin je poklekao kod kuće.

Zenit se pak učvrstio na čelu tabele sada sa velikih sedam bodova prednosti nad drugopasiranim CSKA. Krasnodar bi mogao da mu priđe na minus četiri pod uslovom da večeras slavi na gostovanju kod gradskog rivala Kubanja. A onda spektakl – u subotu derbi Zenita i Krasnodara u Sankt Peterburgu za kraj prvog dela sezone.

Iako je ceo meč uspevala da odoli pa čak i ozbiljno zabrine domaću Lokomotivu, ekipa Urala je na kraju poražena pogotkom u 90. minutu koji je postigao Dame N'Doje glavom, posle asistencije Nemanje Pejčinovića. Korner koji je prethodio ovome izveo je Samedov.

Ceo meč su i jedni i drugi pretili, ali napadači nisu imali dovoljno sreće. Tokom prvog dela igre, šanse su se ređale kao na traci, ali niko nije uspeo da savlada golmana protivničke ekipe.

Krajem drugog poluvremena, samo pet minuta pre gola koji je doneo važnu pobedu petoplasiranoj Lokomotivi, velike dve šanse imao je Ural, ali bolji od njih nije iskoristio Žerson Asevedo.

Iako je Krasnodar poveo u meču sa Kubanjom golom Maurisija Pereire u 21. minutu, u 58. minutu je rezultat poravnao George Bučur i na taj način oduzeo drugo mesto gostujućoj ekipi. Obe ekipe imale su dosta šansi, a možda je i najbolju propustio napadač domaćeg tima Ibrahima Balde, ali se između njega i slave isprečila prečka.

Torpedo iz Moskve je u Groznom savladao Terek, a pobednički gol je postigao Putilo na asistenciju Biljaletdinova u 45. minutu. Gostujući tim bio je bolji veliki deo meča, a domaćin je samo tri puta uspeo da zapreti golmanu Ževnovu. Najbolju šansu je propustio Ribus pri rezultatu 0:0.

PREMIJER LIGA, 16. kolo:

Utorak:

Arsenal - UFA 0:1 (0:1)
/Handžić 22/

CSKA - Amkar 2:1 (0:1)
/Јеremenko 79, 90+2 - Takazov 15/

Sreda:

Rubin – Zenit 0:1 (0:0)
/Vicel 68/

Lokomotiva - Ural 1:0 (0:0)
/N'Doje 90/

Kubanj - Krasnodar 1:1 (0:1)
/George Bučur 58 - Maurisio Pereira 21/

Terek - Torpedo 0:1 (0:1)
/Putilo 45/

Četvrtak:

15.45: Mordovija - Dinamo Moskva
17.45: Spartak - Rostov

(Foto: Action Images)


tagovi

Aksel VicelEvropaRubin KazanjRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara