"Miler i Rodrigez"
"Miler i Rodrigez"

Lekcija gospodina Zamera: Hames - nisi ti taj! Ne možeš po krilu, nedostaje ti tempa...

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.17. | 11:25

Sve u korist Tomasa Milera

Miler i RodrigezNavijači Bajerna, spustite se na zemlju.

Iz transa u koji su pale pristalice nemačkog prvaka pokušava da ih digne Matijas Zamer, ubeđen da poslednji novajlija, Hames Rodrigez, nema kvalitet da iz ekipe istisne Tomasa Milera, iako iza obojice, ruku na srce, nije sezona za pohvalu.

Izabrane vesti

Dolazak Kolumbijca, na dvogodišnju pozajmicu, obnova saradnje sa Karlom Ančelotijem - kod koga igrao najbolji fudbal u karijeri - dali su povoda publici na Alijanc areni da se unapred raduje novajliji iz Reala, međutim, doskorašnji sportski direktor Bavaraca uveren je da bi klub trebalo da ima više sluša za Milera i da rukovodstvo mora da predoči šefu struke koliko je taj fudbaler bitan za tim.
Tomas Miler je idol navijača. Duša ekipe. Budućnost Bajerna. Klub to mora da shvati. Za Ančelotija je Milerova uloga, verovatno, nešto novo. Karl Hajnc Rumenige i Uli Henes moraju da utiču na trenera, objasne mu da je ovaj momak važan za Bajernovu istoriju. I za njegovu budućnost“, predočio je Zamer, a prenosi Bild.

HamesBivši nemački reprezentatiovac nije oduševljen što je doveden Hames Rodrigez. Možda baš zbog toga što će, kako se pretpostaavlja, u formaciji 4-2-3-1, uzeti mesto Mileru, projektovanom da igra iza špica. Što je, opet, diskutabilno.
Hames ima određene limite. U njegovoj igri ne primećujem raznolikost. Euforično je dočekan na društvenim mrežama, što je lepo, ali mene interesuje učinak na terenu, šta su sportskom smislu Rodrigez može da donese. Na osnovu toga ćemo suditi i njemu i Tomasu Mileru“.

MilerRodrigez je i u Portu, Monaku i reprezentaciji Kolumbije bio prepoznatljiv po ulozi plejmejkera, dok je u Realu „šetan“ sa pozicije na poziciju, što je i uticalo na pad kvaliteta njegove igre.
„Hames ne može da igra po krilu, jer mu nedostaje tempa. U klasičnoj postavci, njemu je mesto na centralnom veznom, iza napadača. To je kontraproduktivno u svetlu defanzivnih zadataka, koje mora da obavlja. Ako ga stalno budu gurali na stranu, imaće malo prostora da se oslobodi i pokaže u punom sjaju“.

Matijas Zamer smatra da je Tomas Miler važan i za svlačionicu Bajerna.
Posle odlazaka Švajnštajgera, Lama i Badštubera, Miler je postao važna ličnost u klubu. Poseduje odgovornost i liderske crte. Normalno je da Bajern mora da se pojačava, čak i u svetlu posednjih poteza, ali ja vam kažem, Miler je taj koji vam garantuje uspehe“, ocenio je nekadašnji zadnji vezni.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tomas MilerNemackaMatijas ZamerHames RodrigezEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara