"Miku"
"Miku"

Lester uvek iznenadi: Pre dve godine ispao iz druge lige Portugalije, sad na meti engleskog šampiona?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.16. | 19:50

Za ovog momka samo retki su uopšte i čuli

MikuŠejn Long, Aleks Okslejd-Čemberlen, Đanluka Lapadula, pre svih Islam Slimani... Čitajući ostrvske medije stekao se utisak da je prioritet Klaudija Ranijerija u letnjem prelaznom roku dobije na raznovrsnosti u napadu. Možda i jeste tako, ali prvo pojačanje Lester Sitija moglo bi da dođe - međ stative. Portugalska A Bola piše da su Lisice završile posao oko dovođenja Mikua, koji je prošle sezone bio na golu Boaviste.

Na 26 utakmica primio je samo 24 gola, 11 puta sačuvao mrežu netaknutom. Ima 25 godina, što uopšte nije mnogo kad su golmani u pitanju, i prilično je jeftin. Procenjuje se da bi uprava Boaviste bila zadovoljna i sa 1.000.000 funti, odnosno oko 1.300.000 evra. Naravno, za šampiona Engleske cena će sigurno skočiti. Ne mnogo, jer će Mika sledećeg leta postati slobodan igrač, pa bi Boavista mogla da ostane bez centa obeštećenja.

Izabrane vesti

Mika je inače profesionalnu karijeru počeo u Unijao Leiriji, potom je tri sezone proveo u Benfiki, ali je bio samo rezerva Arturu i Eduardu. Stoga je minute sakupljao u B timu lisabonskih Orlova, pa u drugoligašu Atletiku sa kojim je čak ispao i u treću ligu? Bio je član portugalske U20 i U21 selekcije. Naravno, dok je bio član Benfike.

U Lesteru bi, to se podrazumeva, bio zamena Kasperu Šmajhelu. Ali ipak je to klub koji je uspeo da u zvezde lansira do pre nekoliko sezona anonimne igrače poput Džejmija Vardija, N’Gola Kantea i Rijada Mareza.


tagovi

Premijer ligaPortugalMikaLester SitiEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara