""
""

Lesterov podvig bez Vardija, poludeo i mirni Ranijeri! To je pravi Boro, to je stari Negredo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.12.16. | 18:00

Svonsi poslednji, Sanderlend se čupa, Vest Hem jedva

Lester je napravio podvig na Britaniji i sa igračem manje uspeo da nadoknadi dva gola deficita i izbori remi protiv neugodnog Stouka - 2:2!

Izabrane vesti

Šampion je bio na pragu devetog poraza u sezoni. U bajkovitoj prošloj sezoni je Lesteru polazilo sve za nogom, ali danas je sve krenulo naopako... Ali se završilo dobro.

Kasper Šmajhel se posle osam utakmica pauze zbog povrede vratio u startnu postavu Lestera i spasavao je šampiona u uvodnim minutima meča na Britaniji, ali je kapitulacija visila u vazduhu. Kada je Džejmi Vardi prestrogo isključen u 28. minutu, Lesterova kola su krenula niz brdo.

Deset minuta kasnije je lopta pogodila Simpsona u ruku, a sudija je pokazao na belu tačku sa koje je Krkić doveo Poterse u vođstvo. U nadoknadi vremena je prednost duplirao Džo Alen pošto je posle stative Imbule, spakovao otpadak u mrežu. Bio je to njegov peti gol u sezoni, ali je pitanje da li je bio u ofsajdu tom prilikom.

Tri sporne sudijske odluke su potpuno razbesnele poslovično mirnog Klaudija Ranijerija kojeg su igrači odvajali od sudije Pousona na poluvremenu jer je Italijan potpuno pogubio živce ogorčen deljenjem pravde. Sa dva gola deficita i igračem manje na terenu, Lisice su bile bez šansi... Leo Uljoa je ušao sa klupe u 72. minutu i dva minuta kasnije uspeo da postigne kontroverzan gol... Video tehnologija je pokazala da je lopta posle šuta Uljoe jedva prešla liniju pre nego što ju je Šoukros izbacio.

Iako sa igračem manje, Ranijeri je gurnuo sve karte u napad i pored Uljoe, uveo napadače Greja i Musu. Hrabrost je nagrađena u 88. minutu. Fuhs je idelano centrirao a Danijel Amarti postigao prvenac u Premijer ligi posle skoro godinu dana za bod koji bi pre svega psihološki mogao mnogo da znači posrnulom šampionu.

Mildzbro je odigrao partiju sezone i pregazio Svonsi sa 3:0 zakucavši Labudove za samo dno tabele. Razgoropadio se Alvaro Negredo koji igra u nekadašnjoj formi iz Sevilje. Španac je strašnim udarcem u 18. minutu na asistenciju Klejtona načeo Svonsi, a samo deset minuta kasnije je sa bele tačke povisio na 2:0. Od poslednjih šest golova Midlzbroa u Premijer ligi, Negredo je dao četiri i asistrao za jedan. Sredinom drugog poluvremena, skupo plaćeni Marten de Ron je stavio pečat na pobedu Karankinog tima.

Zlata vrednu pobedu je upisao Sanderlend koji je golom Van Anholt slavio minimalcem protiv Votforda i sada prvi ispod crte sa samo bodom manje od Palasa iako je situacija za Mojesa u jednom trenutku izgledala bezizlazno. Golman Pikford je spasavao Crne mačke na početku meča, a potom je Van Anholtovom snalažljivošću krunisan lep kontranapad domaćina. Bio je to gol vredan pobede...

Minimalnu pobedu je na jedvite jade iščupao i Bilićev Vest Hem. Hal Siti je igrao odlično protiv Čekićara, imao i bolje šanse u većem delu meča, tri puta je pogodio okvir gola, ali je sreća pogledala domaći toim kada je tom Hadlston u 75. minutu srušio Antonija pred golom Tigrova. Mark Nobl je bio siguran izvođač najstrože kazne i Vest Hem je pobedio drugi put zaredom. 

Premijer liga, 17. kolo:

Subota:

Kristal Palas - Čelsi 0:1 (0:1)
/Dijego Kosta 43/

Midlzbro - Svonsi 3:0 (2:0)
/Negredo 18, 29, De Ron 58/

Stouk - Lester 2:2 (2:0)
/Krkić 39 penal, Alen 45+3 - Uljoa 74, Amarti 88/

Sanderlend - Votford 1:0 (0:0)
/Van Anholt 49/

Vest Hem - Hal 1:0 (0:0)
/Nobl 76 penal/

18.30: Vest Bromvič Albion - Mančester junajted

Nedelja:
14.30: Bornmut - Sautempton
17.00: Mančester Siti - Arsenal
17.00: Totenhem - Barnli

Ponedeljak:
21.00: Everton - Liverpul

 


tagovi

Alvaro NegredoBojan KrkićDanijel AmartiDžo AlenEngleskaEvropaHal sitiLeonardo UljoaLester SitiMark NoblPatrik van AnholtPremijer ligaSanderlendStoukvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara