Lids ponovo na vrhu, Mitrovićev Fulam pucao ćorke (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.11.19. | 18:09

Notingem konačno krenuo ka vrhu

Ukoliko Fulamu na kraju sezone kada se podvuče crta bude zafalio koji bod za plasman u Premijer ligu, onda će se sigurno sa tugom setiti meča protiv Hala iz 15. kola Čempionšipa. Tigovi sa istoka Engleske su došli na Krejven Kotidž željni da pokupe sva tri boda i u tome su uspeli gotovo bez ikakvih problema - 0:3 (0:1).

Ponovo je centralnu poziciju u napadu Kotidžersa zauzeo Aleksandar Mitrović, ali ovoga puta nije imao adekvatnu podršku od svojih saigrača. Sa druge strane, Hal je imao gotovo stopostotnu realizaciju i u najvećem delu meča delovao je kao bolji rival.

Izabrane vesti

Već u 9. minutu su gosti došli do prednosti. Dugo se igralo po levoj strani terena, na kraju je upućen centaršut u kazneni prostor, gde se na pravom mestu našao Bauler, koji je uz malo sreće pogodio za iznenađujuće vodstvo Hala.

Pogodaka nije bilo do kraja poluvremena, a kada se igra nastavila nakon pauze, gosti su došli do još jednog gola. Otvorio se Fulam želeći da dođe do izjednačenja, a umesto toga je primio pogodak iz kontre. Igrao se 57. minut kada je Bauen lepo istrčao, zaobišao nekoliko fudbalera Fulama i postigao gol.

Potpuni debakl Fulama zaokružio je Ivs, koji je u 87. minutu postavio konačnih 0:3 za Hal.

Do veoma vredne pobede došao je i Lids, koji je uspeo da dođe do vredna tri boda protiv Kvins Park Rendžersa i da zasedne na samo čelo tabele Čempionšipa - 2:0 (0:0).

Prvi pogodak na meču bilo je pravo malo remek-delo i pokazatelj kako se igra prava akcija od zadnje linije, pa sve do samog napada. Doduše, najveće zasluge za gol idu Džeku Herisonu koji je uz pomoć nekoliko driblinga izbacio dva fudbalera KPR-a, a potom dodao Robertsu, koji je zatresao mrežu.

Na 2:0 povisio je upravo kreator prvog pogotka, Džek Herison. Smotano je reagovala odbrana gostiju. Već od samog starta se videla nesigurnost kod ove akcije, a igrač Lidsa je to iskoristio i potvrdio trijumf svoje ekipe.

Poprilično lud meč odigran je u Kardifu. U susretu u kom je viđen preokret, penal, pa i crveni karton, domaći su uspeli da pokupe sva tri boda protiv Birmingema i tako se približe gornjem delu tabele - 4:2 (2:1).

Nisu se svi igrači ni smestili na tribine, a gosti su došli do vodstva. Pedersen se lepo snašao u trećem minutu i odmah je bacio pritisak na leđa domaćina. Ipak, oni su sa njim uspeli prilično lako da se izbore. Već u 30. minutu, Rals je poravnao rezultat iz penala, a Nelson je osam minuta kasnije napravio potpuni preokret.

Za glave se uhvatila domaća publika samo sedam minuta po povratku sa odmora. Vord je dobio direktan crveni karton, ostavio saigrače na cedilu i činilo se da će po ko zna koji put ove sezone, stvari krenuti nizbrdo za Kardif. Ipak, desilo se nešto potpuno suprotno. Rals je u 69. minutu uspeo da povisi na 3:1, što je bio sasvim dovoljan kapital za Velšane. Oni su ipak do kraja primili još jedan gol, preko Šunjića u 89. minutu, ali je to bilo prekasno za iznenađenje. Zapravo, pošto su se gosti potpuno otvorili, Kardif je to uspeo da iskoristi i da dođe do još jednog gola i postavi konačnih 4:2 golom Ralsa iz penala. Mnogo je nervoze bilo tada na terenu, čak i koškanja, pa je sudija dodelio crveni i dva žuta kartona.

Nakon serije sasvim lepih rezultata, činilo se da je Notingem ponovo krenuo da tone ka mediokritetu, kao što to i inače čini u ovom delu sezone. Ipak, danas je seriju od dva poraza presekao pobedom u Lutonu - 1:2 (0:1).

U 39. minutu, Graban je doveo goste u vodstvo, što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor, da bi Sami Ameobi nekih desetak minuta nakon pauze duplirao prednost Notingem Foresta. Konačan rezultat postavio je Mekmanaman, koji je u 87. minutu dao domaćima nadu da mogu do boda, ali ipak vremena za tako nešto nije bilo.

Uzdasi i u Blekburnu, gde je domaći tim došao do velikog preokreta u nadoknadi i slavlja protiv Šefild Venzdeja, kojim se odlepio od opasne zone - 2:1 (0:0).

Na ovom meču kao da su se svi čuvali za poslednjih deset minuta kada su viđena sva uzbuđenja. Poveo je gost preko Marfija u 83. minutu i činilo se da je na pragu velike pobede, ali nije tako mislio Blekburn.

Domaći su prvo preko Adrabioja u 88. minutu poravnali, da bi samo koji trenutak kasnije, u prvom minutu kasnije i u potpunosti preokrenuli rezultat golom Baklija za neverovatno slavlje navijača.

Na ostalim mečevima, pobede su zabeležili Hadersfild protiv Brentforda u gostima - 0:1, potom Derbi na domaćem terenu nad Midlzbroom - 2:0, te Reding protiv Milvola - 2:1.

ČEMPIONŠIP - 15. KOLO

Petak
Barnsli - Bristol Siti 2:2 (0:1)
/Halme 77, Vudrou 90+4 - Vilijams 43, Vajman 71/

Subota
Vigan - Svonsi 1:2 (1:1)
/Mur 21p - Dajer 12, Saridž 91/

Blekburn - Šefild Venzdej 2:1 (0:0)
/Adrabiojo 88, Bakli 90+1 - Marfi 83/

Brentford - Hadersfild 0:1 (0:0)
/Ahirn-Grant 62/

Derbi - Midlzbro 2:0 (1:0)
/Lorens 22, 84/

Fulam - Hal 0:3 (0:1)
/Bauler 9, Bauen 57, Ivs 85/

Kardif - Birmingem 4:2 (2:1)
/Rals 30, 69, 95p - Pedersen 3, Šunjić 89/

Lids - KPR 2:0 (1:0)
/Roberts 39, Herison 82/

Luton - Notingem 1:2 (0:1)
/Mekmanaman 87 - Graban 39, Ameobi 58/

Reding - Milvol 2:1 (2:0)
/Obita 9, Baldok 37 - Volas 63/

Nedelja
13.00: (2,85) Čarlton (3,20) Preston (2,55)

Ponedeljak
21.00: (2,95) Stouk (3,25) Vest Bromvič (2,45)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara