""
""

Lomić očitao lekciju nervoznom Rondonu? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.05.14. | 13:18

Podsetimo, derbi između Zenita i Dinama prekinut je u 86. minutu zbog uletanja domaćih navijača, pri rezultatu 2:4. Na snimku se jasno vidi da je reprezentativac Venecuele poludeo iz, do sada nepoznatog razloga. Ali ruski mediji su otkrili šta je zapalilo fitilj fudbalera kluba iz Sankt Peterburga

Posle nereda koji su navijači Zenita napravili u nedavnom velikom derbiju sa moskovskim Dinamom, kada su uleteli na teren i prekinuli susret, pet minuta pre kraja, dobio je svoj nastavak. Naime, kako piše ruski portal Sport ekspres, na terenu, u trenutku kada su najvatrenije pristalice kluba iz Sankt Peterburga uletele na teren, došlo je do incidenta u kojem su učestovali Salomon RondonMarko Lomić. Prema rečima napadača Zenita, srpski reprezentativac ga je vređao i psovao, a čak je došlo i do fizičkog kontakta.
"Fudbaleri Dinama su nas provocirali u nekoliko navrata na tom meču. Kada su navijači došli do reklama i počeli da ulaze na teren, ja sam mirno krenuo ka svlačionici. Ali onda mi je Marko Lomić zablokirao put i nije mi dao da prođem. Čak me je i potkačio, kao da je želeo da me udari u glavu. A onda je počeo sa uvredama i psovkama", rekao je Rondon.

Ubrzo je stigao i odgovor bivšeg fudbalera Partizana, koji je istom mediju dao svoje viđenje kompletnog događaja.
"Prvi sukob se dogodio nakon što je na mene startovao Keržakov. Kada sam s njim razmenio nekoliko reči, na mene je krenulo nekoliko igrača Zenita. Dvojica ili trojica njih su me udarila u glavu. Ja sam video ko me je napao, ali sam odlučio da prećutim. I tu se rasprava završila", rekao je Lomić, a zatim nastavio:
"Posle nekog vremena navijači su počeli da uleću na teren, a pored mene je bio Rondon. Kada smo ostali sami, ja sam mu prišao i pitao ga: 'Zašto si me udario po glavi?' Jedna je stvar udarati drugog kada si među pet saigrača, a potpuno druga biti pošten i hrabar. Onda smo se ponovo sporečkali, ali osim toga što smo se malo potkačili glavama, ništa se drugo nije desilo".

Izabrane vesti

Za mnoge sam čin ulaska navijača na teren bio je strašan, a deblji kraj u tom meču izvukao je štoper Dinama Vladimir Granat, kojeg je jedan huligan udario pesnicom u glavu. Ipak, kako sam Lomić kaže, "nije bio preplašen zbog situacije u kojoj se našao".
"Bio sam tačno svestan situacije u kojoj smo se našli. Već sam i ranije bio u prilici da prisustvujem takvom događaju. Za ove četiri i po godine u Rusiji nikada mi se tako nešto nije desilo. Ali u Srbiji, u derbiju između Partizana i Crvene zvezde, dogodilo se nešto slično", zaključio je Lomić.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Salomon RondonRusijaPremijer ligaMarko LomićEvropaDinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara