"Na ozbiljnoj ceni - Amadu Dijavara"
"Na ozbiljnoj ceni - Amadu Dijavara"

Londonske napasti jure Napolijevo čudo! Ni 39.000.000 nije dovoljno, Čelsi i Totenhem ne odustaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.16. | 12:59

Biće to prava otimačina za sledeće leto...

Na ozbiljnoj ceni - Amadu Dijavara

Transfer u Napoli krajem letnjeg prelaznog roka otvorio je Amaduu Dijavari vrata društva najcenjenijih mladih fudbalera današnjice. I uprkos tome što je tek pre dva i po meseca zadužio opremu napuljskog velikana, interesovanje za momka koga mnogi kritičari smatraju „sledećom velikom eksplozijom italijanskog fudbala“ - ne jenjava!

Izabrane vesti

Ostrvski mediji uveliko pišu da je Dijavara na radaru dva londonska kluba, Čelsija i Totenhema, te da će već tokom zime vladati prava borba do poslednjeg centa.

Prvi je, naime, potegao Totenhem, koji je na Napolijevu adresu poslao kofer sa vrtoglavih 39.000.000 evra. Prvi čovek kluba Aurelio de Laurentis ipak smatra da to nije dovoljno novca za golobradog tinejdžera i da ponuda mora biti još jača. A nakon impresivnog starta sezone u novom klubu, jasno je zašto De Laurentis traži više. 

Mada pomalo čudi to što Maurisio Poketino juri još jednog defanzivnog vezistu, s obzirom na to da već sada na raspolaganju ima Erika Dajera, Viktora Vanjamu, pa čak i Musu Dembelea, Antonio Konte na drugoj strani namerava da napravi dubinu u sastavu. Jer već sada je gotovo izvesno da se Čelsi sledeće sezone vraća u Evropu. 

Ima Konte već sada N'Goloa Kantea i Nemanju Matića kao prve opcije, na Džon Obija Mikela ne računa, a navodno u planu mu je da pokuša da u posao umeša i talentovanog Natanijela Čalobu. Mladi reprezentativac Engleske već je igrao za Napoli prošle sezone, a Konte bi pokušao da uz novac „uvali“ i Čalobu i tako rastereti roster. 

Amadua Dijavaru mnogi porede sa Majklom Esijenom, a uz Matića i Kantea mogao bi dodatno da napreduje i dostigne visine koje mu stručnjaci predviđaju. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija APremijer ligaNapoliItalijaEvropaEngleskaČelsiAmadu Dijavara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara