"Stručni štab omladinske reprezentacije"
"Stručni štab omladinske reprezentacije"

Loše je krenulo: Omladinska reprezentacije porazom od Holandije startovala borbu za EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.15. | 20:51

Minimalna pobeda domaćina, Rišairo Živković nije ulazio u igru

Stručni štab omladinske reprezentacijeOmladinska reprezentacija Srbije na prethodna dva Evropska prvenstva ima osvojenu titulu i plasman u polufinale, ali borba za učešće na sledećem turniru nije počela dobro pošto je Holandija slavila protiv izabranika Ivana Tomića sa 1:0 (1:0) u prvom kvalifikacionom meču grupe 4.

Jedini gol na meču je postigao igrač Herenvena Pelea van Amersforta u 35. minutu, a njegov pogodak je i napravio razliku na meču. Holanđani su igrali sa mnogo ofanzivnijom postavom i formacijom 4-3-3 sa mladom nadom Ajaksa Rihedlijem Bazurom kao vođom tima i najzvučnijim imenom u ekipi domaćina, dok se Tomić odlučio da igra sa jednim napadačem – Lukom Jovićem.

Izabrane vesti

Njega je u 75. minutu zamenio napadač Partizana Ivan Šaponjić, ali Orlići nisu mogli do boda. Meč je sa klupe Holandije posmatrao i igrač srpskog porekla Rišairo Živković.

Iz grupe sa četiri reprezentacije samo prvoplasirana će se plasirati na Evropsko prvenstvo, te porazom od glavnog favorita Holandije Orlići nisu dobro startovali kvalifikacije i moraće da se iskupljuju u prestojećim utakmicama. U prvom meču grupe Norveška je savladala Švajcarsku sa 1:0 te sa osvojena tri boda deli prvo mesto sa Holandijom.

Postave:

Holandija: Dromel – Ovusu, Van Brugen, Mirani, Verdonk – Nuri, Van de Bik (od 72’ Ridevald) , Bazur (od 61’ Nijevkup) – Kalon (od 58’ Souza), Van Amersfort, Uld Čik

Srbija: Radunović – Gajić, Jovanović, Rademaher, Bogosavac – Bainović, Desančić – A. Živković, Grujić, Luković (od 58’ Radonjić) – Jović (od 75’ Šaponjić)

Srbija – Holandija 1:0 (1:0)
/Van Amersfort 35/

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaRišairo ŽivkovićRajhedli Bazurreprezentativni fudbalPele van Amersfortomladinska reprezentacija SrbijeIvan TomićHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara