""
""

Partizan pod pritiskom - Cedevita slavila u derbiju Hrvatske!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.17. | 19:50

Ekipa Veljka Mršića savladala Cibonu sa 89:85

Pre samo nekoliko dana peti trofej u nacionalnom Kupu, danas pobeda protiv najvećeg rivala u Hrvatskoj! I to pobeda koja stavlja veliki pritisak na leđa Partizana i Budućnosti u borbi za drugo mesto. Zašto je ono važno? Jer donosi ozbiljne beneficije - prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa i mogućem finalu, ako u njemu ne bude Zvezde. A kako su tri ekipe dosad imale isti broj pobeda i poraza, četvrtoplasirani će ići na Crvenu zvezdu. Košarkaši Cedevite slavili su u derbiju Hrvatske protiv Cibone sa 89:85 (18:25, 21:23, 26:20, 22:19), u meču koji je rešen praktično u poslednjih 60 sekundi. 

Izabrane vesti

Gotovo punih 39 minuta ništa nije moglo da razdvoji dva tima. Tačnije, u ratu koji su vodili Emir Sulejmanović i Domagoj Bošnjak protiv Rajan Boutrajt u ključnim trenucima utakmice pobedu je odneo odlični šuter Cedevite! Njegova nova fantastična partija i 24 poena, uz po četiri skoka i asistencije, te dve ukradene i tri izgubljene lopte i 30 indeksnih poena, presudili su oslabljenoj Ciboni. Oslabljenoj iz razloga što su Cibosi večeras nastupili bez Skotija Rejnoldsa

Ciboni u Draženovom domu nisu pomogli ni Emir Sulejmanović sa možda i najboljom partijom otkako je zadužio dres posrnulog velikana. Imao je 21 poen, šest skokova i tri ukradene lopte. Pratio ga je Luka Žorić sa 15 koševa, a prekaljeni centar bio je jedan od najzaslužnijih za to što je Cibona u drugom kvartalu imala čak i dvocifrenu prednost u nekoliko navrata. Poslednju kod rezultata 40:29.

Ali, u drugom delu se sve okrenulo u korist gostiju. Ključnu ulogu imao je Džon Šurna, jer je ispratio veliki Boutrajtov uspon i pomogao mu da Cedevita izdrži sve nalete rivala. Na kraju je Šurna zajedno s Markom Tomasom imao po 13 poena.  

Momenat koji je odlučio meč viđen je na startu poslednjeg minuta utakmice, kada je Domagoj Bošnjak promašio važnu trojku, pri vođstvu Cedevite rezultatom 85:82. Miro Bilan je iskusno iznudio i Bošnjakov faul u sledećem napadu, pogodio dva bacanja i Cedevitu odveo na nedostižnih 87:82. 

Pogodio je Cibonin kapiten Marin Rozić trojku na samo četiri sekunde pre kraja susreta, ali tada je već bilo kasno. Rašad Džejms je bio fauliran i sa dva penala stavio tačku.

ABA LIGA – 23. KOLO

14. februar:

Karpoš Sokoli – Crvena zvezda 61:98
/Labović 20 - Mitrović 15/

Ponedeljak:

Cibona – Cedevita

Utorak:

20.00 FMP – MZT Skoplje

Sreda:

17.00 Mornar – Mega Leks
19.00 Olimpija – Budućnost
21.00 Igokea – Krka

Petak:

18.00 Partizan – Zadar

(FOTO: ABA liga / Cibona - Željko Baksaj & Gordan Laušić)


tagovi

CibonaJadranska ligaLuka ŽorićMarko Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara