"Fudbaleri Steaue"
"Fudbaleri Steaue"

Ludo veče u Rumuniji: Hadži odbio da sedi na klupi, Petrolul dobio iz keca u dvojku, veliki promašaji u derbiju kola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.09.14. | 22:27

Steaua i Astra odigrali samo 0:0, ali uzbuđenja nije manjkalo

Fudbaleri SteaueNije bilo golova, ali je prštalo na sve strane. Veliki derbi Lige 1 između Steaue i Astre Đurđu završen je najnepopularnijim rezultatom (0:0) i kad bi se samo na osnovu njega donosili zaključci reklo bi se da meč nije bio interesantan. Naprotiv, u Bukureštu je viđena ogromna bitka u kojoj su rivali igrali spuštenog garda, jedino nisu imali snage i preciznosti za završni udarac.

Bliža pobedi bila je Astra, koja je bolje otvorila meč i imala prilike preko Budeskua i Enačea, ali je nekoliko puta i litvanski golman Arlauskis dobro intervenisao. Što se šampiona tiče, pretili su Čipčiju, Rusesku, kao i napadač Keseru, međutim, nijedna njihova lopta nije pronađla put do cilja. Kakvi su to samo promašaji bili...

Izabrane vesti

Steaua je, ipak, zadovoljnija remijem jer je i posle devete runde zadržala vođstvo na tabeli (22 boda) ispred Kluža i Astre (po 19).

Daleko zanimljivije i efikasnije bilo je u Kijažni (gde Vitorul igra svoje mečeve kao domaćin), odakle je Petrolul odneo sva tri boda prekretom u završnici „lude“ utakmice. Lude zato što je trener domaćeg Vitorula, legendarni George Hadži, odbio da sedi na klupi, pa je savete igračima morao da deli sa tribina i reakcije su mu bile... Zanimljive.

I sve je dobro funkcionisalo po domaći sastav do 73. minuta, kad je posle spornog penala Izraelac Tamus poravnao na 1:1, da bi u završnih deset minuta rezervista Viktoras Astefej postigao dva gola i pogurao Petrolul na peto mesto tabele.

LIGA 1 – 9. KOLO:

Subota:

KSMS Jaši – Čahlaul 2:2 (1:2)
/Tohar 45, Roman 85 – Dumitras 20, Margina 38/

Botošani – Brašov 0:0

Rapid – Dinamo 0:3 (0:1)
/Kordoš 39, Alkse 83, Barbojanu 90pen/

Nedelja:

Univ. Krajova – Targu Mureš 1:0 (1:0)
/Brandan 26pen/

Vitorul – Petrolul 1:3 (1:0)
/Daminuca 38 – Tamuz 73 pen, Asafej 83, 90+2/

Steaua – Astra 0:0

Ponedeljak:

17.30 Panduri – Ocelul

20.00 Kluž – Univ. Kluž

(FOTO: Action images)


tagovi

AstraEvropaGeorgi HadžiLiga 1PetrolulRumunijaSteauaVitorul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara