""
""

Luis Suarez - 40! Zlatna kopačka! Zlatna lopta?

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 18:57

Prekinuo je šestogodišnju vladavinu Mesija i Ronalda u Primeri. Da li je red da to uradi i na globalnom nivou?

Het-trikom u Granadi, Luis Suarez je stavio pečat na Barseloninu titulu. Naravno, timski uspeh je uvek ispred individualnog. Ali golovi Luisa Suareza su danas značili i još ličnih počasti za fenomenalnog Urugvajca.

Izabrane vesti

El Pistolero je sezonu završio kao prvi strelac lige sa 40 golova i obezbedio sebi Zlatnu kopačku Evrope. Već ima jednu posle one sjajne sezone sa Liverpulom, ali ova druga je “cela”. Prethodna nije bila samo njegova pošto je isti broj golova tada postigao i Kristijano Ronaldo.

Real samo 14 minuta bio šampion, Granada nije izdržala - Barselona x 24! (VIDEO)

Urugvajac je postao tek treći igrač u istoriji Primere koji je uspeo da dođe do bilansa od 40 golova u sezoni. Naravno, znate ko su preostala dvojica. A kada je već uspeo u tome, zašta da onda ne prekine i osmogodišnju dominaciju Argentinca i Portugalca svetskim fudbalom?

Naravno, o Zlatnoj lopti je reč.

Već godinama taj izbor izaziva sve više nepoverenja i neslaganja. Kada su Real i Barselona osvajali velike trofeje, Ronaldu i Mesiju su išle individualne nagrade kao najzaslužnijima za te uspehe. Kada su španski giganti završavali ispod nekih drugih klubova, argument za Zlatne lopte u vlasništvu Ronalda i Mesija je bio njihov fenomenalan individualan učinak u sezonama.

Suarez ih je sada nadmašio. Posle šest godina dominacije Portugalca i Argentinca u Primeri. Sa 40 golova je ubedljivo najbolji strelac Evrope. Postigao je ključne pogotke za titulu Katalonaca u Primeri. Sa 16 asistencija u prvenstvu, samo je Mesut Ozil bolji od njega u pet najjačih evropskih liga. Mesi i Di Marija su takođe upisali po 16 asistencija.

Kada se početkom naredne godine bude delila nagrada za najboljeg fudbalera sveta, Luis Suarez će na svojoj strani imati argumente zbog kojih bi trebalo da bude ispred Mesija i Ronalda. Naravno, trke je stigla tek do pola. Mora da nastavi ovako…

Onih 80.000.000 evra uloženih u Suareza pre dve godine izgledaju kao jedna od najboljih i najisplativijih investicija u istoriji Barselone.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zlatna loptaZlatna kopačkaŠpanijaPrimeraLuis SuarezEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara