""
""

Mačvanova trojka izbacila valjevske “revolveraše“ – a sada ono što su svi čekali u finalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.06.15. | 19:50

Partizan u neizvesnoj završnici kao gost savladao ekipu Metalca (73:69) i od petka počinje borbu sa Crvenom zvezdom za odbranu trofeja šampiona Srbije

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale domaće lige 16 godinu zaredom, gde će ih sačekati gradski rival Crvena zvezda. Crno-beli su večeras u Valjevu savladali Metalac sa 73:69 (19:16, 15:16, 19:14, 20:23) i polufinalnu seriju plej-ofa rešili u svoju korist sa 2:0.

Izabrane vesti

Ne može baš da se kaže da su gledaoci u hali u Valjevu, koja ovaj put nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, mogli da uživaju u vrhunskoj košarci.

Ipak, u finišu su mogli da vide uzbudljivu završnicu, kada je minut pre kraja Milan Mačvan trojkom preko ruke čuvara, a zatim i pogotkom sa linije za slobodna bacanja rešio meč i potvrdio Partizanov put u finale.

Kao da se ni jednima, ni drugima nije preterano igralo, pogotovo u ovom terminu gde su i zraci sunca povremeno ometali igrače da pri šutu pokažu ono što zaista umeju.

U svakom slučaju, Partizan je na krajem treće i početkom poslednje deonice pojačao ritam, pogodio nekoliko važnih šuteva, pre svega za tri poena i došao do dvocifrene prednosti koja je po svim parametrima trebalo da bude dovoljna da konačan rezultat ne bude doveden u pitanje.

Ipak, crno-beli su se preterano opustili u samoj završnici utakmice, a Metalac je to umeo da iskoristi i sa nekoliko pogođenih teških šuteva prišao na samo dva poena zaostatka.

Koliko je Metalac bio brzoplet tokom celog meča svedoči podatak da je domaća ekipa za tri poena šutnula čak 36 puta, a pogodila u samo šest navrata, onda ni ne čudi što u prvom poluvremenu ni u jednom trenutku nije delovalo kao da Metalac može da napravi iznenađenje.

Partizan je u ovom segmentu bio samo za nijansu bolji od domaćina iz Valjeva, ubacio je samo šest trojki, a kao i u nedavnom derbiju sa Crvenom zvezdom, crno-beli su opet imali problema sa izvođenjem slobodnih bacanja.

Kapiten Dragan Milosavljević je bio najefikasniji u Partizanu sa 17 poena, a tri manje postigao je Milenko Tepić, dok je Mačvan ubacio 13 poena. Najbolji u domaćoj ekipi bio je Đorđe Majstorović sa 20 poena.

Finalna serija plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde, koja se igra na tri dobijene utakmice, počeće u petak, 12. juna, a crveno-beli će biti domaćini.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaFK PartizanMilan MačvanKošarkaška SuperligaKK MetalacĐorđe MajstorovićDragan Milosevljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara