""
""

Majstor Žonas za delirijum na Lužu! Uspavani Zenit se uzda u rusku zimu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.16. | 22:37

Valja istaći i da su lisabonski Orlovi pogodak postigli u situaciji sa igračem više, jer je u 90. minutu defanzivac Zenita Domeniko Krišito zaradio drugi žuti karton i isključenje

Teško, ali slatko i zasluženo. Tako bi, otprilike, u najkraćem moglo da se opiše ono što se večeras dešavalo u Lisabonu na stadionu Luž u duelu domaće Benfike i Zenita iz Sankt Peterburga, gde su Orlovi slavili sa 1:0

Izabrane vesti

Čekali su navijači i jednog i drugog tima više od dva meseca na nastavak elitnog evropskog takmičenja i ovaj duel, a na kraju su videli samo jedan gol, ali je on pao u poslednjem minutu.

Junak večeri u Lisabonu bio  je fantastični napadač Benfike Žonas, koji je posle nekoliko propuštenih prilika, konačno pogodio glavom mrežu u prvom minutu sudijske nadoknade.

Taj gol doneo je delirijum na tribinama, ali i veliko olakšanje domaćim igračima koji su prošle nedelje razočarali porazom kod kuće od Porta u velikom prvenstvenom derbiju.

Valja istaći i da su lisabonski Orlovi pogodak postigli u situaciji sa igračem više, jer je u 90. minutu defanzivac Zenita Domeniko Krišito zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Uprkos večerašnjoj minimalnoj pobedi, odluka o putniku u četvrtfinale biće tako doneta u revanšu koji će se odigrati 9. marta na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu.

Duel na Lužu svakako ne može da se svrsta među zanimljivije utakmice u poslednje vreme, a pogotovo iz perspektive navijača Benfike može da se smatra delimičnim neuspehom jer je pobeda mogla da bude ubedljivija.

Tek u drugom poluvremenu Benfika je pomalo raširila krila i nošena podrškom sa tribina opasnije ugrozili uspavanog i tromog rivala iz Rusije.

Golman Zenita Juri Lodigin je u u 69. minutu skinuo šansu kapitenu Benfike Nikolasu Gaitanu, a samo minut kasnije isti igrač je šutirao preko gola.

Par minuta kasnije i Žardel je mogao da se upiše u strelce, ali se ipak videlo da se radi o odbrambenom fudbaleru.

Prvo poluvreme u Lisabonu obeležili su dalekometni pokušaji Kostasa Mitroglua i Žonasa, ali je Lodigin bio na visini zadatka i on je svakako najzaslužniji što se šampion Rusije iz Portugalije vraća sa samo jednim golom minusa.

BENFIKA – ZENIT 1:0 (0:0)
/Žonas 90+1/

Stadion: Luž u Lisabonu
Gledalaca: 65.000
Sudija: Đanluka Roki (Italija)

BENFIKA (4-2-3-1): Sezar – Almeida, Lindelof, Žardel, Eliseu – Samaris, Sančes – Pici (Od 71’ Karsela-Gonzalez), Žonas, Gaitan – Mitroglu (Od 63’ Himenez).

ZENIT (4-2-3-1): Lodigin – Anjukov, Garaj, Lomberts, Krišito – Vicel, Garsija – Šatov (Od 81’ Žirkov), Hulk, Dani (Od 87’ Marisio – Dzjuba (Od 74’ Kokorin).

(FOTO: Action Images)
 


tagovi

ŽonasRusijaPortugalLiga šampionaJuri LodiginEvropaDomeniko KrišitoBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara