"Duel Inijeste i Arde Turana"
"Duel Inijeste i Arde Turana"

Majstori, majstori! Barsa i Atletiko odigrali 1:1 u meču punom vanserijskih poteza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.04.14. | 22:36

Dijego gromovnik projektilom sa više od 25 metara doveo Madriđane u vođstvo, ali je konačan rezultat postavio Nejmar posle apsolutno genijalnog pasa Andresa Inijesa

Duel Inijeste i Arde TuranaČetvrti meč u sezoni i četvrti put bez pobednika! Barselona i Atletiko su u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona odigrali 1:1 u utakmici koja je publici na Kamp Nou pružila nezaboravno iskustvo uživanja u majstorskim potezima velikih znalaca fudbalske igre.

A tu pre svega mislimo na genijalnog Andresa Inijestu, koji je još jednom demonstrirao da je jedan od retkih igrača koji i na velikom terenu izgleda kao da igra fudbal iz parkića. Upravo je on uspeo da konačno pronađe rupu u po pravilu čvrstoj i disciplinovanoj odbrani Jorgandžija.

Izabrane vesti

Ali, Inijestine lopte imaju oči. Ili teleskope. Jer, kako drugačije objasniti situaciju iz 71. minuta igre?

Pas spoljnim delom kopačke kroz petoricu fudbalera Atletika. Pravo na nogu Nejmaru, koji je – ni tu nema spora – znalački reagovao i loptu iz prve plasirao iza leđa odličnog Tiba Kurtoe. Četvrti gol Nejmara u Ligi šampiona - toliko je i Ronaldinjo postigao u prvoj sezoni u Barseloni.

Pogotkom Nejmara Barselona je sasvim zasluženo anulirala inicijalnu prednost Atletika, do koje su Madriđani došli zahvaljujući još jednom vanserijskom potezu istinskog velikana fudbalske igre.

Rezervista Dijego Ribas, koji je šansu dobio pošto je Dijego Kosta zbog povrede morao van igre još u prvom poluvremenu, dobio je loptu u naizgled bezopasnoj situaciji po gol Barse, izborio se za šut pored Ćavija Ernandeza i odapeo neverovatnu strelu u same rašlje protivničkog gola. Niko se tome nije nadao.

Pre toga nesigurni Hoze Manuel Pinto ovaj put zaista nije mogao ništa. Da je stigao loptu verovatno bi mu otfikarila šake.

Verovatno će i Madriđani, ipak, priznati da su večeras bili u podređenoj ulozi i da pobeda ne bi bila sasvim zaslužena. Pre svega pošto je rani izlazak Koste i te kako oduzeo gostima na ubojitosti u napadu. Mnogo više no što je Barsu omela povreda Đerara Pikea.

Verovatno baš i zbog toga jedinu pravu šansu pred golom Pinta (ne računajući naravno pogodak Dijega) Atletiko je imao već u petom minutu kada je upravo golman Barse ispucao loptu pravo na nogu Ardi Turana, a ovaj je odmah vratio do Davida Vilje, koji se penaltika iz prve šutira tik pored gola.

Brzo je, međutim, Barselona uspostavila kontrolu nad igrom, a po izlasku Koste apsolutno je dirigovala ritmom utakmice.

Gosti iz španske prestonice stoga mogu samo da zahvale Kurtoi na tome što će se kući vratiti neporaženi. Belgijanac je bio maestralan i branio udarce Lionela Mesija i Inijeste pre svih (ukupno je upisao pet odbrana što mu je najbolji učinak u Ligi šampiona), Dani Alves je bio za malo neprecizan, Dijego Godin je imao jedno apsolutno savršeno uklizavanje u poslednjem trenutku…

Pobednik će biti odlučen na Visente Kalderonu... A tamo nije lako igrati.

BARSELONA – ATLETIKO MADRID 1:1 (0:0)
/Nejmar 71 – Dijego56/

Stadion: Kamp Nou;
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Barselona: Pinto – Alves, Pike (od 12’ Bartra), Maskerano, Alba – Buskets, Ćavi, Fabregas (od 68’ Aleksis Sančez) – Inijesta, Mesi, Nejmar.

Atletiko: Kurtoa – Huanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis – Tijago, Gabi, Koke, Arda Turan (od 77’ Kristijan Rodrigez) – Vilja (od 70’ Sosa), Kosta (od 30’ Dijego).

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaNejmarLiga šampionaEvropaDijegoAtletiko MadridAndres Inijesta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara