""
""

LE: Malo je jedan Papis, Benfika otišla u polufinale! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.13. | 23:05

Senegalac u 71. minutu postigao jedini gol za domaće na meču, ali je Salvio u trećem minutu nadoknade postavio konačnih 1:1

 

Benfika je u polufinalu Lige Evrope. Ekipa iz Lisabona odigrala je 1:1 na Sent Džejms parku u Njukaslu i zahvaljujući trijumfu iz prvog meča (3:1) obezbedila prolaz među četiri najbolje ekipe u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju u Evropi.

Izabrane vesti

Monogo je truda Njukasl uložio na ovom meču kako bi što pre stigao do vođstva. Agilnom Papisu Siseu su u dva navrata potpuno opravdano poništeni golovi zbog ofsajda, ali je Senegalac u 71. minutu konačno zatresao mrežu Artura i pružio nadu domaćim navijačima da njihova ekipa može do podviga. Za taj pogodak najzaslužniji je bio Hatem Ben Arfa, koji je majstorski oduzeo loptu protivničkim defanzivcima, dodao do Ameobija, a ovaj u 'trepavicu' pogodio Sisea i Svrake su naprasno postale ozbiljan kandidat za polufinale.

Ipak, u finišu je u domaćem sastavu pored Papisa nedostajao bar još jedan raspoloženi igrač. Kako se meč bližio kraju postajalo je jasno da će do gola pre doći Benfika nego Njukasl i to je potvrđeno u drugom minutu nadoknade. Rodrigo je sjajno probio po levom boku, uputio precizan centaršut na drugu stativu, a tamo se sjajno snašao Salvio i postavio konačan rezultat.


Nada fudbalera Lacija da mogu u polufinale trajala je samo do 73. minuta kada je Kaner Erkin snažnim udarcem sa oko desetak metara udaljenosti postavio konačnih 1:1 u Rimu. Lacio je do prednosti došao u 60. minutu lepim golom Senada Lulića nakon perfektnog centaršuta Kandreve.

Rimljani su bili daleko dominantniji rival na ovom meču, uputili su čak dvadeset udaraca na gol Volkana Demirela, ali je lopta samo jednom zatresla mrežu gostiju.



LIGA EVROPE – REVANŠI ČETVRTFINALA

Rubin - Čelsi 3:2 (0:1), prvi meč 1:3
/Markano 51, Karadenz 62, Natho 75pen – Tores 5, Mozes 55/

Njukasl – Benfika 1:1 (0:0) , prvi meč 1:3
/Sise 71 - Salvio 90+2/

Lacio – Fenerbahče 1:1 (0:0), prvi meč 0:2
/Lulić 60 - Erkin 73/

Bazel – Totenhem 2:2 (produžeci su u toku), prvi meč 2:2

(FOTO: Action images)


tagovi

BenfikaEngleskaEvropaLiga EvropePapis Sise

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara