""
""

Mančester Junajted otima hrvatskog bisera iz Dinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.01.14. | 18:41

Crveni đavoli žele da za samo 400.000 evra dovedu talentovanog Roberta Murića čija vrednost je bar desetostruko veća

Zdravko Mamić je sjajan fudbalski trgiovac, ali i njemu se ponekad desi da su mu ruke vezane i da ga neko “zavrne” za ozbiljne pare. Taj neko je Mančester Junajted, a subjekat otimačine je talentovani Robert Murić.

Izabrane vesti

Ostrvski mediji prnose da je klub sa Old Traforda već počeo pregovore sa Dinamom oko dovođenja 17-godišnjeg napadača. Pored Alena Halilovića, Murić je najveći talenat iz Dinamove fudbalske akademije i Mamić je planirao da ga proda za minimum šest miliona evra na koliko se trenutno procenjuje Murićeva vrednost. Međutim, mogao bi da to uradi za deset puta manju sumu jer Murićevi rditelji žele da se mladi napadač preseli na Old Traford za samo 400.000 evra.

Prema zakonu, prilikom potpisivanja ugovora sa klubom, obavezno je prisustvo roditelja mladog fudbalera kao i socijalnog radnika. U Murićevom slučaju, socijalni radnik nije bio prisutan i ugovor se automatski poništava kada fudbaler napuni 18. godina.

U tom slučaju, klubu sa Maksimira pripada samo minimalno propisano obeštećenje od oko 400.000 evra, što je daleko manje nego što je Mamić planirao da zaradi prodajom mladog napadača.


tagovi

Zdravko MamićRobert MurićPremijer ligameđunarodni fudbalHrvatskaEvropaEngleskaDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara