""
""

Mančini u Dohi sprema ključni sastanak sa Lavecijem

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.15. | 09:43

Italijan planira da otme Argentinca Barseloni i Juventusu

Pisalo se mnogo o tome da je Barselona dogovorila dolazak Ezekijela Lavecija, potom se u igru umešao Juventus, ali na kraju ceo plen bi mogao da odnese - Inter!

Izabrane vesti

Nedavno su se Nerazuri uključili u trku za Lavecijev potpis, a prema najavama italijanske štampe, Roberto Mančini spreman je da učini sve kako bi došao do igrača kojeg toliko želi.

Rimski list Korijere delo Sport najavljuje da se Mančini sprema da otputuje u Dohu, gde bi Laveci uskoro trebalo da stigne zajedno sa ostalim Južnoamerikancima (Pastore, Kavani, Maksvel, Tijago Silva, Mora, Markinjos i David Luiz), koji su dobili dan više za odmor u odnosu na ostatak ekipe PSŽ uoči početka priprema za nastavak sezone. Tamo bi Mančini trebalo da se sastane sa Lavecijem kako bi ga ubedio da već u januaru dođe na Đuzepe Meacu i postane novi igrač Intera.

Laveci između Torina i Milana, Napoli ne dolazi u obzir, Barsu više niko ne pominje

Nije tajna da Mančini u Laveciju vidi možda i ključno pojačanje u borbi za "skudeto", ali i glavno ime tima i narednih godina. Argentinac je donedavno imao opciju da produži saradnju sa Svecima, ali kako se priča odužila, uprava francuskog šampiona odlučila je da taj posao odloži za naredni period. Kako Laveciju ugovor ističe narednog leta, on će od 1. januara biti u mogućnosti da samostalno pregovara sa klubovima. Tu Mančini vidi svoju šansu.

Ipak, problematika koja se javlja u ovom trenutku jesu Lavecijeva visoka primanja (4.500.000 evra godišnje), što Inter u ovom trenutku ne bi mogao da priušti. Ali s obzirom da je ušao u 30. godinu života, Inter će pokušati da umanji godišnja primanja po tom osnovu.

Drugi problem mogao bi da nastane u slučaju da trener Napolija Mauricio Sari krene da pritiska prvog čoveka kluba, Aurelija de Laurentisa, da mu za januar ubezbedi upravo usluge argentinskog strelca. Nadaleko je poznato da Laveci voli Napoli i da bi povratak u klub u kojem se afirmisao bio kao ostvarenje sna, ali De Laurentis je nekoliko puta javno isticao da od tog posla neće biti ništa. Juventus je jedno vreme figurirao kao prva destinacija za krilnog napadača, ali usled brojnih problema u veznom redu, Masimilijano Alegri se sada okrenuo dovođenju Žoaa Mutinja iz Monaka

Inter je u pol poziciji, da li će iskoristiti šansu koja se ukazala?

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Serija ARoberto ManćiniPari Sen ŽermenLiga 1ItalijaInterFrancuskaEzekijel LaveciEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara