""
""

Mario Gomez opet tuguje: Pogrešio sam letos, ali žena je insistirala... Ovo mi se nikad nije desilo

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.10.16. | 20:29

Nemački napadač posle sezone iz snova sada ne može da oprosti sebi što je doneo odluku da se iz Bešiktaša vrati u Nemačku

Njegova karijera ne može da ide normalnim tokom. Kod njega nema sredine. Samo brda ili doline. Ili je u strašnoj formi i rešeta protivničke mreže, ili je u totalnom kolapsu i ne može da se sastavi. Mario Gomez je mnogo toiga pregurao preko glave u karijeri, a sada je opet u minus fazi.

Izabrane vesti

Bio je prvak Nemačke sa Štutgartom, prešao u Bajern kao najskuplji igrač u istoriji Bundeslige, osvojio je sve što se moglo osvojiti sa Bavarcima, a onda je došao Pep Gavrdiola i odlučio da ga otera. Počeo je pad karijere jednog od najboljih evropskih napadača u tom trenutku.

Gomez je otišao u Fiorentinu kao jedno od najvećih pojačanja u istoriji kluba, dočekalo ga je 20.000 navijača koji su očekivali novog Batistutu... Ali Gomezov period u Firenci su obeležile dve teške povrede zbog kojih je za dve godine dao samo 14 golova. Bio je najplaćeniji igrač u klubu, a oni su jedva čekali da ga se reše u strahu od nove povrede... Dovoljno „lud“ da ga uzme je bio Bešiktaš.

Gomez se preporodio u Istanbulu, postao prvi strelac lige sa 26 golova i vodio Bešiktaš do titule. Postao je miljenik navijača crno-belih, ali je odlučio da napusti klub i preseli se u Volfzburg.

Povratak u Nemačku za sada izgleda kao novi pogrešan potez u karijeri nemačkog napadača. Pod velikim je pritiskom jer nije uspeo da postigne nijedan gol od početka sezone, a na terenu je proveo 450 minuta. Navijači su očekivali mnogo više od njega. A on sada žali što je otišao iz Turske...
„U Bešiktašu sam bio srećan i pogrešio sam što sam otišao. A vratio sam se u Nemačku zbog atmosfere koja je vladala u Istanbulu i političke klime u Turskoj. Znam da bih danas bio srećniji da sam ostao u Bešiktašu. Napravio sam veliku grešku što sam otišao. Dok sam bio u Istanbulu, problem je bio što otac nije mogao da me posećuje, zbog straha od letenja avionom. A onda se i politička situacija zaoštrila, pa ni moja porodica nije ostala imuna. Nisam želeo da odem iz Istanbula, ali moja žena je insistirala zbog bezbednosti da se vratimo u Nemačku tako da sam gledajući iz tog ugla, doneo dobru odluku. Nisam mogao da ostanem u tim uslovima“, požalio se Gomez nemačkim medijima.

Da stvari budu lošije po njega, nije se našao na spisku selektora Joakima Leva za kvalifikacione mečeve zbog povrede mišića gluteusa. Povreda je poslednje što mu je trebalo u ovom trenutku...
„Nikada se ovako nisam osećao u karijere niti mi se nešto nlično desilo. Svaki minut koji provedem na terenu bez postignutog gola, čini me još nervoznijim i nesigurnijim. Ne mogu normalno da spavam“, rekao je Gomez.

Sada je opet u minus fazi. Ako ne počne da rešeta mreže u Volfzburgu, zna šta mu je činiti... Opet će promeniti klub. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaMario GomezNemackaVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara