"Saša Marjanović daje gol"
"Saša Marjanović daje gol"

Marjanović je niški superheroj, jalovi Partizan posle 22 godine pao na Čairu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.16. | 20:47

Alarm zvoni na Banovom brdu i u Novom Sadu

Saša Marjanović daje golPune 22 godine je Niš to čekao. Da se obraduje pobedi nad Partizanom na Čairu. I danas su konačno i oni mlađi navijači Radničkog mogli da osete kako to izgleda. Evrogol sjajnog Saše Marjanovića u 40. minutu susreta bio je dovoljan da slomi otpor jalovog Partizana - 1:0 na koncu 36. kola Superlige.

Rezultatski nemotivisanim crno-belima obila se o glavu odluka trenera Ivana Tomića da pošalje na odmor nosioce igre kakvi su kapiten Saša Ilić, Nemanja Mihajlović, Darko Brašanac, Marko Jovanović i Bojan Šaranov što je Radnički - kao i Vojvodina pre dve nedelje na gostovanju kod Crvene zvezde - uspeo da iskoristi i upali crvenu lampicu i u Novom Sadu, ali i na Banovom brdu, pošto sada i Čukarički strepi za izlazak na međunarodnu scenu.

Izabrane vesti

Doduše, Čukarički na papiru ima najlakši posao u poslednjem kolu, pošto u Beogradu čeka Radnik, dok će Vojvodina na noge Partizanu, a Radnički na megdan Crvenoj zvezdi koja će pred verovatno dobro popunjenim tribinama stadiona “Rajko Mitić“ slaviti šampionsku titulu.Božinov je jedinu šansu imao još u četvrtom minutu

I Radnički i Vojvodina će tako barem donekle zavisiti od toga kakve će ekipe na teren poslati beogradski večiti rivali - što dovodi u pitanje regularnost takmičenja, međutim to je već neka druga tema - ali ono što je večeras viđeno na Čairu svakako je ohrabrilo navijače iz Niša.

Partizan je, naime, tokom 90 minuta utakmice stvorio samo jednu iole ozbiljnu šansu - tek u 87. minutu u prilici se našao Alen Stevanović i tukao tik pored stative - što svakako jeste posledica toga što je Tomićev tim bez Ilića, Brašanca i pre svega Mihajlovića prilično limitiran napred, ali je i zasluga više nego disciplinovane igre izabranika Milana Rastavca.

Sada već naučenih da od srljanja nema koristi. Strpljivo su domaći čekali šansu, nisu bezglavo jurišali ni kada su propustili da nekoliko dobrih situacija pretvore u preteće akcije, da bi u 40. minutu najbolji igrač Radničkog Saša Marjanović još jednom obukao odelo niškog superheroja. Duga lopta Miloša Petrovića uhvatila je goste na spavanju, a 28-godišnji Marjanović je znao šta mu je činiti. U maniru najvećih majstora uhvatio je strašan volej i loptu zakucao iza leđa nemoćnog Marka Jovičića, koji je dobio šansu u odsustvu Bojana Šaranova.

Poraz koji ne bi trebalo da ostavi velike posledice u Humskoj, osim što će možda pojedini igrači biti označeni kao nedostojni Partizanovog dresa. Oni iskusniji, od kojih se očekuje da prave razliku na terenu, a koji se danas na istom nisu maltene ni videli.


RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 1:0 (1:0)
/Marjanović 40/

Stadion: Čair;
Sudija: Milorad Mažić;

Radnički (4-2-3-1): A. S Jovanović - Petrović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović - Tomić, A. M. Jovanović - Đuričković, Apostolović (od 84’ Todorović), Marjanović - Mrkić (od 91’ Mitrović);

Partizan (4-3-3): Jovičić - Bandalovski, Gogua, Milenković, Bogosavac - Everton, Kosović, Lukić - Stevanović, Golubović, Božinov (od 64’ Vlahović).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša MarjanovićRadnički NišFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara