""
""

Marko Nikolić pred derbi: Tabela izgleda grozno, Partizan - bolje takmičarski nego lepo

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.09.16. | 12:02

„Odnosnom i pristupom od trenutka kad kročimo na stadion dok ga ne napustimo moramo da zaslužimo gram sportske sreće“, kaže trener crno-belih

Prvo niko nije pričao o fudbalu. A sad niko ne priča o Skupštini. Tako je prirodnije, logičnije i razumljivije, jer se od beskrupulozne borbe za vlast svima u i oko Humske 1 diže kosa na glavi, ali večiti derbi svim pristalicama crno-bele boje bude bujicu emocija, bez obzira da li su pozicija ili opozicija.

Jer, svi žele samo jedno - da pobedi Partizan. Valjda.

Izabrane vesti

A ponajviše, čini se, takav scenario priželjukuje Marko Nikolić, kako bi nastavio nisku započetu 2014, kad je u razmaku od pola godine dvaput tukao Crvenu zvezdu (2:1, 1:0), pa se u 152. odmeravanju snaga sa najvećim rivalom nada ličnom het-triku.
Derbi je sutra, nema tu mnogo šta da se kaže. To je najveća i najvažnija utakmica našeg fudbala, praznik, ma kako to neko želeo da obezvredi ili obesmisli. Mi joj se neobično radujemo i spremamo za nju“, privi je utisak koji je sa novinarima na stadionu Partizana podelio Nikolić.

Objasnio je šta vidi kao prednost svoje ekipe. Odmah da budemo jasni, ne tiče se terena.
Očekujem fantastičnu podršku navijača Parizana, jer moja prethodna iskustva govore da je to bio više nego domaći teren za nas. Važno je da igrači osete vetar u leđa, da poneseni njime pruže maksimum, pa da u određenom trenutku i prevaziđu objektivne limite. Na nama na terenu je da na kvalitetan način odgovorimo publici“.

O Crvenoj zvezdi, koja posle osam kola vodi na tabeli Superlige - sve najbolje.
„Imamo protivnika koji je devet bodova ispred nas, ima sav naš repspekt i pažnju u pipremi utakmice. To nam je dodatni motiv da sutra nađemo satisfackju i zadovoljstvo i takmičarksi priključak za nastavak prvenstva. Bez obzira kako se završi derbi, ostaće još mnogo da se igra. Svi smo skloni da donosimo zaključke pre vremena. Nekako svi zaboravljaju Vojvodinu, ima tu još dobrih ekipa, zato očekujem uzbudljivo i zanimljvo prstveno. Na nama je da u ovoj utakmici obezbedimo zadovoljstvo“.

Na novinarsku opasku kako mu izgleda pogled na tabelu u pripremi meča, Nikolić je slikovit:
Tabela izgleda grozno. Ona je i istaknuta tamo na „Teleoptiku“. Mi smo u procesu selekcije, usred takmičenja... Potrebno je da još jedna grupa talentovanih igrača dostigne željenu formu. Svi su spremni. Imamo 23+3 igrača za takmičenje“.

Za vreme prvog Nikolićevog mandata Partizan je u derbiju imao heroje u liku Nikole Drinčića, Milana Lukača i Nemanje Kojića, ali prošle sezone niko se nije nametnuo u toj najvažnijoj utakmici, pa su crno-beli pretrpeli dva poraza i samo na poslednjem meču izvukli remi, zbog čega se postavlja dvojako pitanje: kako i ko sad?
Svi dobro znamo da je debri utakmica inspiracije, nadahnuća... Mmnogo puta do sada ko je bio biolji nije pobeđivao. Odlučuje želja igrača, mirnoća, vruće srce, a jako mirna glava, upornost, želja više na svakom delu terena, a donošenje pametnijih odlukau važnim trenucima, disciplina... Mnogo je faktora koji utiču, a mi moramo odnosnom i pristupom od trenutka kad kročimo na stadion dok ga ne napustimo da zaslužimo gram sportske sreće, koji je važan za ovakve mečeve“.

I još nešto:
Partizan bi trebalo da igra takmičarski, a ne lep fudbal. Rezultat je najvažniji. Ako pogledate Evropsko prvenstvo nisam siguran da ste se nagledali lepog fudbala, isto tako u finalu Lige šampiona, ni tu nije bio neki prelep fudbal“.

Kao i pred svaki derbi i uoči ovog je jedna od tema suđenje. Arbitraža je poverena Miloradu Mažiću.
Mi smo fokusirani na utakmicu i na njenu pripremu, ne obaziremo se ni na šta šta se dešava oko kluba, pa tako ni na suđenje. Mažić je naš najbilji sudija, to ne može niko da ospori“, zaključio je mirnim tonom Marko NIkolić.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMarko Nikolić152. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara