""
""

Čudan gol Pandura za pobedu, goleada u Brašovu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.13. | 21:20

Litvanski centarfor doneo pobedu svom timu posle očajnog ispucavanja golmana gostiju, u Brašovu viđeno čak pet golova

Deivijdas Matulevičijus je heroj Pandura! Litvanski centarfor bio je dvostruki strelac u pobedi svog tima nad Vaslujem rezultatom 2:1 u jednom od derbija 21. kola rumunskog šampionata.

Ovim trijumf Panduri ne samo da su izbili na drugu poziciju i ponovo smanjili prednost Steaue na 12 bodova razlike, već su konačno zabeležili i trijumf nad upornim Vaslujem, koji od ekipe iz Targu Žija nije izgubio u prethodnih šest međusobnih susreta!

Izabrane vesti

Tokom prvog poluvremena viđen je dobar fudbal, i jedino su falili golovi. Međutim, u drugom su viđena tri komada, od toga dva u mreži gostiju, a za sve je kriv centarfor domaćih Matulevičijus, koji je prvo u 57. minutu doneo prednost svom timu, koju je samo pet minuta kasnije anulirao Žumise lepim pogotkom sa ivice šesnaesterca, da bi deset minuta pre kraja susreta postavio konačnih 2:1.

Vasluj je ubeležio prvi poraz posle četiri utakmice, i ostao na poziciji broj pet, sa još uvek realnim šansama da izbori plasman u Ligu Evrope naredne sezone.

Nešto ranije, u susretu Brašova i Konkordije viđena je prava goleada u kojoj je tri boda odneo domaćin, i to posle preokreta – 3:2. Treba istaći da je svih pet golova viđeno u drugih 45 minuta, a golgeterski niz otvorio je desni bek gostiju Belu-Jordaše u 49. minutu, da bi već u 60. centarfor Brašova Buga izjednačio rezultat.

Zatim su usledila nova dva pogotka domaćina. Prvo je Oltea u 64. minutu doneo novu prednost, da bi Batin dva minuta pre kraja postigao i treći gol za Brašov. Konačnih 3:2 postavio je Aleksandru Popovići u sudijskoj nadoknadi vremena. Brašov je tako upisao prvu takmičarsku pobedu u 2013. godini, i sada zauzima osmo mesto sa 29 bodova, dok je Konkordija na desetom mestu sa četiri boda manje.

U poslednjem susretu 21. kola Astra je osvojila samo bod protiv Turnu Severina u veoma neinteresantnom meču završenom 0:0. Turnu je ovim bodom pobegao sa poslednje pozicije, dok je Astra na deobi druge pozicije sa Pandurima. 

LIGA 1 – 21. kolo:

Ponedeljak:

Brašov – Konkrodija 3:2 (0:0)
/Buga 60, Oltea 64, Batin 88 – Belu-Jordaše 49, Popovići 92/

Panduri – Vasluj 2:1 (0:0)
/Matulevičijus 57, 80 – Žumise 62/

Turnu Severin - Astra Đurđu 0:0

Nedelja:

Petrolul – Jaši 2:1 (0:0)
/Hoban 62, Grozav 80 – Patulea 54/

Rapid – Dinamo 0:1 (0:0)
/Danikulesku 65/

Subota:

Steaua - Gaz Metan 3:0 (1:0)
/Nikolić 33, Pintili 72, 88 penal/

Vitorul - Univerzitatea Kluž 1:1 (0:0)
/Čitu 64 - Dinu 49 penal/

Kluž - Ocelul Galaci 0:1 (0:1)
/Paraskiv/ 7

Petak:

Glorija – Čahlaul 0:0

(FOTO: pandurii-tg-jiu.ro)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara