""
""

Mauricio Zamparini smenio sam sebe! Dolaze novi vlasnici, za pet godina Palermo u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.17. | 18:38

Vest dana u Italiji

Vest dana iz italijanskog fudbala. A nije vezana za Juventus, Milan, Inter, Romu, Napoli... Tačno u 18.09 sa Sicilije je odjeknulo:
„Otišao je Mauricio Zamaprini“.

Posle 15 godina na funkciji predsednika, kontroverzni biznismen je napustio Palermo. Podneo je ostavku i odbio svaku mogućnost da ostane čak i počasni prvi čovek kluba, koji će uskoro pasti u ruke amerričkih vlasnika.

Izabrane vesti

Zamparini, koji je od 2002. kad je preuzeo Palermo od Franka Sensija i veoma brzo ga uveo u Seriju A, poznat je po tome što je promenio na desetine trenera, od kojih su se mnogi i vraćali na „Renco Barberu“. Sad je odlučio da ode.

Vest najavljivana prethodnih meseci sad je poslata zvanična, pošto ju je potvrdio sam Zamparini.
Predsednik Mauricio Zamparini objavljuje da je podneo ostavku na funkciju predsednika Palerma. Novi prvi čovek kluba biće postavljen u narednih 15 dana. Novi predsednik biće deo anglo-američkog fonda, koji ima obavezu da investira u Palermo, najviše u stadion i sportski centar. Plan investitora je da klub i grad vrate na mapu koju zaslužuje. A to je plasman u Evropu u periodu od narednih tri do pet godina“, napisao je Mauricio Zamparini u zvaničnoj izjavi.

Palermo je trenutno na 18. mestu Serije A, poslednjem koje vodi u niži rang, a prvi klub iznad crte, Empoli, beži mu sedam bodova, pa će glavni zadatak do kraja sezone biti pokušaj da sačuva elitni status.
Neću biti počasni predsednik Palerma. Samo ću da ostanem još malo da pomognem novim čelnicima da se snađu i da ih uvedem u posao“, saoštio je 76-godišnji Zamparini.


tagovi

EvropaItalijaMauricio ZampariniPalermoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara