Mega se provukla kroz iglene uši! Marić promašio šut za pobedu, Ašćerić i Bitadze briljirali

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.11.18. | 23:19

Karlo Uljarević imao tri slobodna bacanja za izjednačenje, šest sekundi pre kraja. Bio je precizan dva puta, potom Igor Marić promašio trojku za pobedu

Umesto rutine – neizvesnost u Pinkiju do poslednjeg zvuka sirene! 

Posle drame u Ljubljani, još veća ludnica u Sremskoj Mitrovici! Cibona je u samo šest sekundi ispustila slobodno bacanja za produžetak i trojku za pobedu, a Megu je na kraju spasao talentovani Luka Ašćerić. Mega Bemaks na kraju je savladao nekadašnjeg osvajača Jadranske lige rezultatom 82:80 za sedmu pobedu u novoj sezoni.

Izabrane vesti

Navijači u dobro popunjenoj dvorani Pinki imali su šta i da vide u meču koji je bar na papiru trebalo da bude rutinsko odrađivanje posla za domaćina. Cela utakmica stala je u završnih petnaest sekundi. Počelo je minijaturom Goge Bitadzea za 81:78, čime je odgovorio na poene Ivana Novačića gotovo iz slične situacije. A onda se dogodio napad koji je izazvao najviše pažnje. Mladi Karlo Uljarević uspeo je da izvuče od Andrije Marjanovića faul pri šutu za tri poena, a ta tri poena gotovo su garantovala produžetak.

Ipak, mladi bek je bio precizan samo dva puta, što je goste nateralo da naprave faul na talentovanom Luki Ašćeriću. Jedan od najboljih mladih igrača Mege bio je precizan jednom, na šta se nastavio minut odmora za loptu sa strane na polovini domaćina. Za realizaciju bilo je još šest sekundi, odgovornost je preuzeo Igor Marić koji je pucao iz ugla, ali je bio neprecizan. Opasnost je otklonio baš Marjanović posle defanzivnog skoka, za kraj i pobedu Mege.

U pobedničkom timu Bitadze je briljirao sa 28 poena i šest skokova, ali su svetla pozornice bila uperena na Ašćerića koji ima maestralnu rolu sa 16 poena i po sedam skokova i asistencija! Adam Mokoka je ubacio 11 poena. Kod gostiju Novačić je imao 14, a Ljubičić 12 poena.

ABA LIGA - 9. KOLO

Subota

Partizan - Crvena zvezda 71:77
/Lendejl 16 - Perperoglu 25/

Olimpija - FMP 88:86
/Mesiček 19 – Apić 21/

Mega Bemaks - Cibona 82:80
/Bitadze 28 - Novačić 14/

Nedelja

19.00: Cedevita - Krka

Ponedeljak

18.00: Zadar - Budućnost
21.00: Mornar - Igokea

Foto: ABA LIGA / Mega Bemaks - Ivica Veselinov


tagovi

Goga BitadzeLuka AšćerićAdam Mokoka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara