""
""

Melovo vreme je isteklo, Njujork ga više ne želi! Ovo su opcije za najveći trejd NBA lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.17. | 14:29

Entoni s Lebronom i Irvingom? Ili Polom i Grifinom?

Došao je u Njujork uz pompu i fanfare kao igrač koji će vratiti Nikse u vrh NBA lige, ali kao i mnogi pre njega će napustiti Medison skver garden neobavljenog posla. Jedna od najvećih zvezda NBA lige Karmelo Entoni je izgleda završio svoju misiju u Njujork Niksima…

Izabrane vesti

Slavni klub želi da trejduje Entonija i da započne novu eru u kojoj će graditi ekipu oko Kristapsa Porzingisa. Ova priča sa Entonijem se završava neslavno…

Već neko vreme Niksi pokušavaju da izboksuju trejd u kojem bi se rešili Karmela i zauzvrat dobili neku drugu NBA zvezda koja bi više bila podređena kolektivu i timskim ciljevima. Najčešće se pominju dve opcije. Jedna je da bi Melo mogao u zamenu za Kevina Lava, a druga je da Klipersi žele da ga dovedu u zamenu za Džamala Kroforda. Međutim, to nisu baš lako izvodljive priče…

Kavalirsi imaju želju da Mela pridodaju šampionskom timu i sa njim kao ekstra oružjem odgovore na Golden Stejtov ofanzivni arsenal. Ali ne žele u tu svrhu da se odreknu Kevina Lava već traže opciju za trejd koja bi uključila treći klub i u kojoj bi doveli Mela bez odricanja od Kevina Lava.

Los Anđeles Klipersi žele Mela, Njujork jedva čeka. Ali…

Problem je što Entonijeva plata iznosi 24.500.000 dolara godišnje i što mu ugovor do kraja garantuje 54.000.000 dolara. To je suma za koju Klipersi nemaju mesta u seleri kepu. Traži se način kako da ga oslobode… Jedno od rešenja je da se otarase Džamala Kroforda i njegovih skoro 14.000.000 dolara godišnje. Samo treba da se pojavi tim koji bi ga uzeo… Takođe, u trejdu za Entonija, Ostin Rivers bi otišao put Njujorka.

Na kraju, bitan je i stav Karmlea Entonija, Iako je i on svestan da su mu dani odbrojani. On ima klauzulu koja mu garantuje da može da blokira svaki trejd.
“Moj sin je veoma srećan jer su mu ovde škola i prijatelji. Moja supruga radi ovde i ima poslovne prilike. To su sve faktori koje moram da uzmem u obzir kada budem odlučivao o nastavku karijere”, rekao je Entoni na spekulacije o trejdu.

Međutim, jasno je i njemu da u Njujorku nikada neće osvojti prsten, da je njegova priča završena i samo čeka pravu ponudu. On bi voleo u Klivlend ili Klipers jer su mu tamo dobri prijatelji Lebron Džejms i Kris Pol. I Imao bi šansu za titulu.

Sve će biti poznato do 23. februara kada se završava rok za trejdove. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Džamal KrofordKarmelo EntoniNBA ligaNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara