""
""

Memfisu su Sparsi kao noćna mora! Grizliji ponovo rastrzani u Teksasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.16. | 08:20

Al Horford i Kajl Korver vodili Atlantu do druge pobede u seriji protiv Bostona

Sve se menja, samo jedno ostaje - San Antonio nastavlja da „metla“ Memfis! Ove sezone Grizliji su već u šest navrata osetili gorčinu poraza u susretima sa Sparsima, a poslednja dva, na startu plej-ofa, imala su ukupno razliku od 58 poena! U prvom meču bilo je 106:74, a sada 94:68!

Izabrane vesti

Situacija ne izgleda nimalo naivna - Memfisu preti jedno od najdominantnijih „čišćenja“ u istoriji plej-ofa, s tim što su povrede Marka Gasola i Majka Konlija zaista unakazili tim iz Tenesija. Koliko je ova konstatacija tačna možda i najbolje govori podatak da su Grizliji upisali 12. poraz u poslednjih 13 mečeva! 

Što se Mamuza tiče - u drugu rundu doigravanja otići će verovatno a da nisu pustili ni kap znoja. Greg Popovič je i ovog puta mogao dobro da promeša karte i pruži priliku svima, a Boban Marjanović ponovo je dobio priliku na kašičicu. S tim što ovog puta nije ušao u poslednjim trenucima, već je svojih sedam minuta na parketu rasporedio u nekoliko kraćih etapa. Za to vreme skupio je četiri poena i dva skoka, a najefikasniji igrač u domaćem sastavu bio je Peti Mils sa 16 poena, tri manje imao je Kavaj Lenard, a Lamarkus Oldridž 10 koševa i osam uhvaćenih lopti.

Kod gostiju Toni Alen je ubacio 12, a Zek Rendolf 11 poena, s tim što je imao i 12 skokova.

Serija se sada seli u Memfis.

U prvom susretu imao je problem da pronađe put do koša (1/10 iz igre), sada Kajl Korver nije mogao da promaši! Zato je Atlantu odveo do nove pobede, a sa četiri vezane trojke na startu meča Houkse je odveo do 21 poena prednosti pre nego što su navijači uspeli lepo da se smeste. Boston je prvu četvrtinu završio samo sa sedam ubačenih poena (3/23 iz igre), pa je utakmica praktično bila završena već na samom startu – 89:72.

Naravno, svojim šokantnim izdanjem u prvih 12 minuta Seltiksi su postavili novi negativni rekord po broju ubačenih koševa u četvrtini! Prethodni je iznosio osam poena, a vlasnici su bili košarkaši Jute i Dalasa u seriji protiv Los Anđeles Lejkersa 1988, odnosno San Antonio 2010. godine.

Pored Korvera dobru partiju odigrao je Al Horford, a obojica su meč završila sa po 17 poena. Džef Tig ih je pratio sa 13 koševa i šest asistencija. Na drugoj strani najbolji igrač Bostona Ajzea Tomas uknjižio je 16, a Amir Džonson 14 poena, uz osam skokova. 

NBA - REZULTATI: 

San Antonio – Memfis 94:68, rezultat u seriji 2:0
/Mils 16 – Alen 12/

Atlanta – Boston 89:72, rezultat u seriji 2:0
/Korver, Horford 17 – Tomas 16/ 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek RendolfToni AlenPeti MilsNBA ligaMemfis GrizlisKavaj LenardKajl KorverBoston SeltiksBoban MarjanovićAtlanta HoksAmir DžonsonAl HorfordAjzea Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara