""
""

Mesar iz Targu Mureša umalo osakatio rivala! Divljački udarac u glavu, krv liptala, igrači gledali izbezumljeno! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.16. | 21:25

Fudbaler Steaue se previjao od bolova

Fudbalski svet još je u žalosti zbog iznenadne smrti Dinamovog fudbalera Patrika Ekenga, a u Rumuniji se umalo dogodila nova tragedija. Nemile scene viđene su na poslednjem ovosezonskom meču u rumunskom šampionatu, koji su odigrali Targu Mureš i Steaua, a u kojem je deblji kraj izvukao desni bek nekadašnjeg šampiona Evrope - Kornel Rapa

Izabrane vesti

Naime, igrao se prvi minut nadoknade u prvom poluvremenu kada se napadač Targu Mureša Andrej Kiolaku našao u vazdušnom duelu sa Rapom. Međutim, ovaj okršaj poprimio je drastične razmere pošto je Kiolaku nimalo promišljenim udarcem razbio glavu protivniku. Rapa je pao na travu i počeo da se previja od bolova, ubrzo oko njega okupili su se igrači dva tima koji su izbezumljeno i bespomoćno gledali povređenog igrača. 

Ubrzo je na teren utrčala medicinska služba kako bi što pre pomogla Rapi, a nedugo zatim prebačen je na nosila, potom i u kola hitne pomoći, da bi bio odvežen u bolnicu. Izgrednik Kiolaku je momentalno dobio crveni karton.

Prema pisanju rumunskih medija fudbaler Steaue doživeo je ozbiljnu rasekotinu glave, zbog čega je krv liptala, a tek naknadni pregledi utvrdiće koji je stepen povrede i da li je pritom pretrpeo i potres mozga. Ne treba zaboraviti ni da je pre nekoliko dana u susretu Maritima i Benfike Maurisio preživeo pravu agoniju posle žestokog fizičkog duela sa Žardelom...

Inače, kladioce će verovatno interesovati da se Steaua od ove sezone oprostila trijumfom od 4:1, a golovi za goste pali su u vremenskom razmaku od samo 50 minuta.

Taer Bavab je otvorio niz u 17. minutu, da bi Aleksandru Čipčiju na startu drugog dela udvostručio prednost. Nekoliko trenutaka kasnije Popadijuk je povisio na 3:0, da bi konačni rezultat postavio Kristijan Ontel polovinom drugog poluvremena. Utešni gol za domaćina postigao je Gorobsov s bele tačke u poslednjoj sekundi.

Astra i Steaua definitivno idu u kvalifiakcije za Ligu šampiona, dok Targu Mureš ostaje bez plasmana u Evropu.

LIGA 1, PLEJ-OF ZA PRVAKA

Petak:

Dinamo Bukurešt - Vitoril 3:3
/Noher 7, 49 pen, Rotariju 55 - Marin 10, Tanase, 34 pen, Macan 84 pen/

Ponedeljak:

Panduri - Astra 2:0 (1:0)
/Antal 21, Hora 90+3/

Utorak:

Targu Mureš - Steaua 1:4 (0:1)
/Gorobsov 90 penal - Bavab 17, Čipčiju 49, Popadijuk 51, Ontel 67/

(FOTO: Printscreen Via Youtube)


tagovi

Targu MuresSteauaRumunijaLiga 1Kornel RapaEvropaAndrej Kiolaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara