""
""

Mesi na dva gola od 500! Barsa dobila, ali ovakva nema šta da traži protiv Juventusa i Reala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.17. | 22:38

Katalonci pobedili Sosijedad sa 3:2, a Baski ne znaju za trijumf u prvenstvu na Nou Kampu od 1995. godine

Barselona je nastavila poteru za madridskim Realom, na Nou Kampu je pobedila Sosijedad sa 3:2 u 32. kolu Primere, a Lionel Mesi je postigao 497. i 498. gol u dresu katalonskog giganta. Ipak, ono što nikako ne može da raduje navijače Barselone, pa ni trenera Luisa Enrikea je nervozna i često nepovezana igra.

Izabrane vesti

A sa takvim nastupom i pristupom aktuelni prvak Španije apsolutno nema šta da traži za tri dana protiv Juventusa u novom okršaju u četvrtfinalu Lige šampiona, kao ni u El Klasiku koji sledi posle toga.

Jedini koji može da bude srećan je Mesi koji postavio još jedan sjajan lični rezultat i sada mu nedostaje devet golova da na večnoj listi strelaca stigne legendarnog Nemca Uvea Zelera iz Hamburga.

Ni u jednom trenutku večerašnje utakmice Sosijedad se nije predavao i Barselona je morala da strepi od opasnih kontrapanada gostiju iz Baskije.

Iako je relativno rano Barselone povela, kada je Mesi u 17. minutu sa 20-ak metara propisno raspalio po lopti i poslao je u donji desni ugao Sosijedadovog gola, gosti nisu gubili glavu.

Otvoreniju igru tima iz San Sebastijana još jednom je uspeo da kazni sjajni Argentinac u 37. minutu na odbitak posle šuta Luisa Suareza. Uzalud su gosti tražili ofsajd jer su sami pogrešili kod ove akcije.

A tri minuta pre kraja prvog poluvremena Sosijedad je uspeo da dođe do nagrade za hrabar pristup, doduše uz malo pomoć domaćina. U gužvi u kaznenom prostoru Barselone lopta je pogodila Samjuela Umtitija i odsela u mreži.

Kao na traci su se ređali događaji u završnici prvog poluvremena, a u 44. minutu Mesi se našao u ulozi asistenta. Strelac je bio malo ili nedovoljno iskorišćeni Pako Alkaser. Verovatno su tad domaći navijači pomislili da je Barselona rešila meč. Ali, ne lezi vraže.

Iskusni Ćabi Prijeto je u prvom minutu sudijske nadoknade iskoristio sjajnu dubinsku loptu Hozea Vilijana kako bi savladao Marka Andrea Ter Štegena i zastrašio domaće navijače.

A u nastavku utakmice su u nekoliko navrata bili baš kao na iglama jer je odbrana Barselone pokazala više znakova slabosti što svakako nije ohrabrujuće pred revanš sa Juventusom u četvrtfinalu Lige šampiona. 


PRIMERA, 32. KOLO

Petak:
Atletik Bilbao - Las Palmas 5:1 (3:1)
/San Hoze 7, Muniain 9, 58, Aduric 18, 59 - Bigas 12/

Subota:
Deportivo La Korunja - Malaga 2:0 (0:0)
/Hoselu 47, Moskera 67/

Sporting Hihon - Real Madrid 2:3 (1:1)
/Čop 14, Vesga 50 - Isko 17, 90+1, Morata 59/

Atletiko Madrid - Osasuna 3:0 (1:0)
/Karasko 30, 47, Filipe/

Barselona - Real Sosijedad 3:2 (3:2)
/Mesi 17, 37, Alkaser 44 - Umtiti 42ag, Prijeto 45+1/

Nedelja:
12.00: Leganes - Espanjol
16.15: Valensija - Sevilja
18.30: Real Betis - Eibar
20.45: Granada - Selta

Ponedeljak:
20.45: Alaves - Viljareal

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ćabi PrijetoLionel MesiLuis EnrikePako AlkaserPrimeraReal Sosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara