"Ozil, Volkot i Žiru"
"Ozil, Volkot i Žiru"

Mesut Ozil upalio Topove! Siti pao iz dva šuta, ali kako samo igra Arsenal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.12.15. | 22:50

Tobdžije u derbiju 17. kola Premijer lige savladale Mančester Siti golovima Volkota i Žirua

Ozil, Volkot i Žiru

Lepota fudbala! Kako pre deceniju i „jače“ na čuvenom Hajberiju, tako i večeras na Emiratima. Do noge, pas napred, šut i - gol. Prosto k’o pasulj. Prijemčivo ljudskom oku zaljubljenom u umetnost. A igra Arsenala liči na remek delo. Čak i kad je preko puta skuplji, ove večeri ne i bolji tim. Tobdžije su u velikom derbiju 17. kola Premijer lige bacile na patos Mančester Siti i pokazale da su u ovom trenutku sposobnije da prate zahtevan ritam Lestera - 2:1.

Izabrane vesti

Iako je oba gola postigla iz prva dva šuta u okvir gola, iako je u prvih pola sata gledala kako gost stvara bolje šanse, ekipa Arsena Vengera je oduševila više od 60.000 navijača na svom stadionu, a da je u drugom poluvremenu iskoristila bar pola zicera (šta su promašili Remzi i Volkot!?) mogla je mirnije da privede utakmicu kraju, a ne da u završnih deset minuta strepi za sva tri boda.

Kreator četvrte uzastopne pobede Arsenala je čudesni Nemac Mesut Ozil. Bivši vezista Real Madirda sjajno je razigravao kolege, posebno u špicu, pa su Tio Volkot i Olivije Žiru posle njegovih pasova u završnici prvog dela slali strele iza Džoa Harta i doneli domaćinu četvrtu vezanu pobedu u svim takmičenjima.

Kolarov posle gola ŽiruaStigao je tako Ozil do čak 15 asistencija ove sezone i samo pet mu je potrebno da izjednači rekord Premijer lige u vlasništvu još jednog nekadašnjeg asa Arsenala, Tjerija Anrija (20). Njegova asistencija u 33. minutu omogućila je Volkotu da postigne 100. gol za Arsenal u 2015, a ona iz prvog minuta nadoknade Olivijeu Žiruu da 19. pogotkom u godini pozicionira sebe odmah iza Harija Kejna (25) na listi najefikasnijih fudbalera u engleskom prvenstvu ove godine.

Kad je stekao ubedljivo vođstvo Arsenal je zaigrao opuštenije, prikazao izuzetno lep fudbal, mogao da dotuče rivala, ali kad je propustio svoje šanse - kažnjen je. Na sreću ekipe iz Londona tek osam minuta pre kraja, fenomenalnim pogotkom Jaje Turea, međutim, bez podrške ponovo povređenog Serhija Aguera, ali i makar još jednog raspoloženog igrača, vezista iz Obale Slonovače nije mogao sam da dovuče Građane do remija, iako su u prvom delu bili bliži vođstvu.

Samo da je Kevin de Brujne poentirao posle sjajne kontre...


PREMIJER LIGA - 17. kolo

Subota:

Vest Bromvič Albion - Bormut 1:2 (0:0)
/Mekoli 79 - Smit 52, Danijels 87 pen/

Stouk - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Krkić 76 pen - Vikam 45+1 pen, Li Čung 89/

Everton - Lester 2:3 (1:1)
/Lukaku 32, Miralas 89 - Mahrez 27 pen, 65 pen, Okazaki 69/

Mančester junajted - Norič 1:2 (0:1)
/Marsijal 66 - Džerom 38, Tetej 54/

Čelsi - Sanderlend 3:1 (2:0)
/Ivanović 5, Pedro 12, Oskar 50 pen - Borini 53/

Sautempton - Totenhem 0:2 (0:2)
/Kejn 40, Ali 43/

Njukasl - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Koloćini 38 - Džordan Aju 61/

Nedelja:

Votford - Liverpul 3:0 (2:0)
/Ake 3, Igalo 15, 85/

Svonsi - Vest Hem 0:0

Ponedeljak:

Arsenal - Mančester Siti 2:0 (2:0)
/Volkot 33, Žiru 45+ 1 - Ture 82/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tio VolkotPremijer ligaOlivije ŽiruMesut OzilMančester SitiEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara