""
""

Milan doveo desnog beka Parme, Abate ide u Zenit za 12 miliona

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.01.13. | 19:35

Rosoneri rešili da naprave promene u defanzivnoj liniji koja je u dosadašnjem delu sezone bila najslabiji deo tima. Došao Zakardo, u suprotnom pravcu otišao Mesba

 

Izabrane vesti

Uprkos velikim najavama, Milan (za sada) nije doveo Kaku ili Marija Balotelija, ali zato jeste osnažio odbranu.

Novi član Rosonera je iskusni italijanski defanzivac Kristijan Zakardo, član reprezentacije Italije koja je 2006. godine osvojila Mondijal. Italijan ima 31 godinu i stiže iz Parme.

Igra na poziciji desnog beka, mada u slučaju nužde može da pokrije i štopersku poziciju. Zakardov agent Alesandro Mođi je potvrdio da je transfer završen.
„Ovo je velika prilika za Zakarda, Milan je kruna njegove karijere“, rekao je Mođi okupljenim novinarima ispred prostorija Milana.

Zakardo je potpisao na tri i po godine, imaće platu 900.000 evra po sezoni, a u suprotnom pravcu će krenuti alžirski reprezentativac Đamel Mesba, koji će se Parmi priključiti po završetku Kupa Afričkih Nacija.

Dolazak Zakarda znači i odlazak Injacija Abatea. Plavokosi Italijan će karijeru najverovatnije nastaviti u Zenitu. Njegov menadžer Andrea D'Amiko je već otputovao u Rusiju gde će dogovoriti sve detalje transfera, a Milan će prodajom Abatea inkasirati 12 miliona evra.

U dosadašnjem delu sezone, na poziciji desnog beka u Milanu je standardan bio mladi Matija De Šiljo.  

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

Đamel MesbahEvropaInjacio AbateItalijaKristijan ZakardoMilanParmaPremijer ligaRusijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara