Milan se dogovorio sa Evertonom, još jedna prepreka ako Siti ne uskoči u igru

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.19. | 19:18

Rosoneri rade na scenariju kao sa Paketom

Milanov prioritet za letnji prelazni rok je brazilsko krilo Everton Soares iz Gremija i trenutna ta priča ide u dobrom smeru.

Italijanski mediji javljaju da se Milan dogovorio oko uslova sa brazilskim reprezentativcem i njegovim agentima. Jedan od dvojice sportskih direktora Leonardo radi punom parom na realizaciji transfera mladog zemljaka i uspeo je da napravi prvi korak.

Izabrane vesti

Pristanak igrača je vrlo bitna stvar u celoj priči jer je Leonardo na sličan način letos dobio trku za Lukasa Paketu kojeg su želeli mnogi bogatiji klubovi poput Barselone, Reala ili Pari Sen Žermena. Zbog Paketine izričite želje je tada i Flamengo pristao na popust i prodao mladu zvezdu za 35.000.000 evra iako mu je otkupna klauzula bila 50.000.000 evra.

Slićna, ali teža situacija je sa Evertonom. Milan je spreman da plati 35.000.000 evra dok Gremio polazi iz pozicije otkupne klauzule koja je 80.000.000 evra. Svesni su i Brazilci da im niko neće platiti taj iznos za Evertona, ali se nadaju bogatijoj ponudi od Milanove jer se šuškalo da je Mančester Siti zainteresovan.

Takođe, Milanov problem je i dinamika isplate. Zbog finansijskog fer-pleja, Rosoneri moraju da podele obeštećenje na nekoliko rata kao u slučaju Pakete kojeg će otplaćivati do leta 2020. godine. Milanov predlog za Gremio je da se obeštećenje podeli u rate u naredne četiri godine, dok Brazilci insistiraju da dobiju novac odmah.

To je najveća prepreka transferu i oko toga će se narednih nedelja, a verovatno i meseci, voditi pregovori dva kluba. Za sada Milan ima Evertonovo „da“, ali ako se Mančester Siti uključi u trku kao što se šuška, onda tu Rosoneri nemaju mnogo šansi. Iako je igrač više zagrejan za selidbu na San Siro nego na Etihad jer mu se pruža veća minutaža.

Milanove alternative u slučaju neuspeha u pregovorima oko Evertona su Alen Sen Maksiman iz Nice i Đerar Deulofeu iz Votforda.  

(FOTO: Reuters)


tagovi

Everton SoarešLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara