Milanov predlog - Kutrone i 50.000.000 evra za Belotija

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.04.18. | 09:55

Rosoneri i dalje ne odustaju od italijanskog reprezentativca

Milanova budućnost visi o koncu i u narednim sedmicama biće poznato da li će slavni klub iz Grada mode ponovo biti na dobošu ili će uspeti da se izbori sa finansijskom krizom. Generalni direktor Rosonera Marko Fasone otkrio je nedavno javnosti da je bio na novoj rundi razgovora s finansijskim ekspertima Uefe i da postoji šansa da se Milan ipak izvuče, odnosno da klub ostane u vlasništvu kineskog konzorcijuma i ne bude prebačen u ruke američkog investicionog fonda Eliot, kome biznismeni sa Dalekog Istoka duguju preko 300.000.000 evra. 

Uprkos velikim finansijskim mukama, u Milanu se uveliko planira nova rekonstrukcija tima koja bi podrazumevala odlazak bar osmorice sadašnjih prvotimaca, ali i dolazak nekih novih, atraktivnih imena. Visoko pozicioniran na listi želja ponovo se našao Andrea Beloti, koga je vrhuška Milana želela još prošlog leta. 

Izabrane vesti

Prema informacijama torinskog sportskog dnevnika Tutosport, uprava Milana izašla je pred kolege iz Torina sa pomalo iznenađujućom ponudom - 50.000.000 evra, plus ugovor Patrika Kutronea za Andreu Belotija. Mada je Torino automatski odbio ovu ponudu, ističe se da ima prostora za dalje pregovore, ali da Bikovi ne odustaju od otkupne klauzule od 100.000.000 evra za momka s nadimkom Pevac. 

Patrik Kutrone možda je i jedina svetla tačka još jedne tmurne Milanove sezone i pravo je otkrovenje italijanskog fudbala. Mladi centarfor koji igra svoju prvu godinu u Seriji A dosad je uspeo da ubeleži 15 golova i četiri asistencije na četrdeset i jednoj utakmici u svim takmičenjima i često je bio čovek odluke za Milan. 

Osim toga, odluka Milanove uprave da se odrekne Kutronea još je čudnija ako se zna da je Đenaro Gatuzo nedavno produžio ugovor sa klubom uz obećanje da će dobiti više prostora da radi sa mladim igračima kluba i afirmiše ih kroz prvi tim. Kutrone je viđen kao jedan od potencijalnih nosilaca igre Milana u budućnosti, a kako je sve izglednije da će Nikola Kalinić otići na leto, te da Andre Silva nema sezonu kakva se od njega očekivala i da je Kutrone samim tim najefikasniji napadač u timu, nejasna je strategija Rosonera. 

Ne treba zaboraviti da ni Andrea Beloti nije baš u najboljem momentu u karijeri. Nakon prošlosezonske eksplozije kojom je i privukao pažnju najvećih evropskih klubova, Belotija su ove sezone povrede dobrano usporile, pa zasad ima samo 12 golova i pet asistencija u 30 odigranih mečeva. Jasno, nije to tako loš učinak, ali nije ni na nivou izdanja od pre samo godinu dana. 

Foto: Action Images


tagovi

Patrik KutroneAndrea Beloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara