Mirković: Pritisak je naša realnost, ne možemo da pobegnemo, već samo da se borimo protiv toga

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.10.18. | 15:04

Strateg Parnog valjka pred sutrašnji okršaj na Banovom brdu

Trener Partizana Zoran Mirković svestan je trenutka u kojem se nalazi njegova ekipa, ali i teškog posla koji očekuje njegov sastav na sutrašnjem gostovanju na Banovom brdu (16.30).

Crno-beli imaju zaostatak od 11 bodova za Crvenom zvezdom, tako da pod velikim imperativnom očekuju sutrašnju utakmicu sa Čukaričkim.
"Čukarički je stabilan tim, stabilan klub, uvek je u konkurenciji za vrh tabele, tu je i sada, tako da nas sigurno očekuje jedan težak zadatak. Čukarički hoće da igra fudbal, imaju dosta individualaca u svojoj ekipi, dosta su interesantna ekipa", rekao je Mirković.

Izabrane vesti

Situacija u timu nije idealna, ima dosta povređenih igrača, a suspendovan je Đerlek.
"Šćekić neće sigurno igrati, Pantić pod znakom pitanja, kao i Zakarić. Đerlek propušta meč zbog crvenog kartona. Šehović je igrao kontrolnu utakmicu u nedelju za omladince. Prošlo je sve kako treba, Bambi se bolje oseća iz dana u dan".

U sličnim problemima su i Brđani.
"Znao sam da su imali problema sa kartonima, ne mogu da računaju na Kopitovića. Dobra ekipa, dosto dobro izbalansirana. Svi znaju da igraju, imaju izuzetan bok, i levi i desni. Na levoj sa Bogosavcem i Zorićem, sa druge strane našeg Miladina Stevanovića i Ovusua, koji su dosta brzi. Tu su i dobri špicevi, kao i znalci u veznom redu".

Mirković Zorića, Kopitovića Kajevića dobro poznaje iz selekcije Crne Gore, gde je radio kao pomoćnik Ljubiše Tumbakovića.
"Sarađivali smo u protekle dve i po godine. Zorić je imao pehove u poslednjih godinu dana, nije bio toliko sa nama. Kopitović je bio prisutan skoro svako okupljanje, a Kajević povremeno. Kajević je majstor fudbala, Zorić takođe, sećamo se Krčmarevića, dosta podseća na njega, građom, tom levom nogom. Izuzetni igrači. Kopitović će im sigurno mnogo nedostajati".

BOGOSAVAC KAO MARSELO

Kada su utakmice između Čukaričkog i Partizana u prvom planu je uvek Miroslav Bogosavac, koji je na Banovom brdu potvrdio veliki potencijal.
"Izuzetan talenat, igrač koji mnogo zna fudbal. Ima fantastičan osećaj za igru, kombinatoriku za levog beka. Ne znam u Evropi da li postoji takav jedan igrač, sa tim smislom za igru. Možda Marselo iz Real Madrida. E sada, on nema neke druge stvari, koje imaju drugi odbrambeni igrači, ali ako želite da uspostavite igru, onda vam je Bogosavac idealan".

Da li je neočekivani remi sa Napretkom dodatno podigao pritisak unutar ekipe?
"Kad bih imao neki istrument da to izmeri, možda bi pokazao na toj skali neku veću vrednost. Ponavljam, mi smo od prvog dana ovde pod velikim pritiskom, nemamo mogućnost da dignemo glavu od tri ili sedam dana. To je trenutno realnost, ne možemo da pobegnemo od toga, moramo samo da se borimo".

Svaki trener Partizana takođe je pod konstantnim pritiskom. Tako je i sa Mirkovićem, kojem je ovo najveći izazov u trenerskoj karijeri.
"Dobar sam danas, bio sam gori juče (osmeh). Podnosim kako moram, za mene je svaki posao preozbiljan. Uopšte ne merim sada po zvučnosti imena kolektiva u kom se nalazim ili onoga što radim. Ne bih baš tako delio, kad radim radim, kada ne radim - ne radim".

Stateg Parnog valjka je juče imao redovan sastanak sa klupskom upravom.
"Nema nekih zanimljivih stvari, nekih stvari koje bi možda vas zanimale. Uobičajeni razgovori koje smo imali i pre toga", dodao je Mirković.

Foto: Star Sport


tagovi

Milan Bogosavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara