""
""

Mitrogol šou ostavio Totenhem u suzama! Klop poludeo od sreće u 96. minutu zbog boda sa VBA (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.15. | 18:58

Svrake zahvaljujući golu i asistenciji srpskog fudbalera ostvarile senzacionalnu pobedu na Vajt Hart Lejnu, Liverpul se na neverovatan način spasao još jednog šokanatnog poraza na Enfildu

Bio je Njukasl na pragu još jednog poraza, a Totenhem pred pobedom koja bi ga priključila vrhu i borbi za titulu. Ali ulazak Aleksandra Mitrovića je sve preokrenuo i režirao šok na Vajt Hart Lejnu! Zahvaljujući ekspresnom pogotku Mitrovića po ulasku sa klupe, a potom i asistenciji u 93. minutu, Njukasl je uspeo da ostvari veliki trijumf na vajt Hart Lejnu - 2:1! 

Izabrane vesti

Totenhem je je bio daleko bolji rival u prvom poluvremenu, stvorio više šansi i zasluženo poveo golom Dajera u 39. minutu kada je engleski reprezentativac pobegao Koloćiniju posle kornera Eriksena i glavom zakucao loptu u mrežu. Ali u drugom poluvremenu - druga slika. 

Meklaren je promenio napadače i umesto neprimentih Sisea i De Jonga poslao na teren Pereza i Mitrovića. Srpski napadač mu se odužio već posle dva minuta na terenu kada je posle gužve u šesanestercu domaćina bio na pravom mestu i u “inzagijevskom” stilu gurnuo loptu u mrežu. Izgledalo je da će Njukasl biti zadovoljan i bodom, a onda je Mitrović jednu dubinsku loptu u 93. minutu majstorski produžio glavom do Pereza koji pogađa iz teške situacije za šok u Londonu i veliko slavlje gostiju! Njukasl je posle pobede nad Liverpulom nastavio trend dobrih rezultata koji bi uskoro mogli da ih izvuku iz opasne zone.

Još luđi meč je viđen na Enfild Roudu gde se Liverpul u 96. minutu spasao poraza od VBA (2:2) golom Origija na opšte oduševljenje Jirgena Klopa koji je eksplodirao od sreće prilikom izjednačujućeg gola. Tresao se Enfild od pesme uoči meča sa VBA, potom je bio u stanju neverice, a na kraju je slavio bod koji uoči meča ne bi bio ishod koji bi navijači Redsa poželeli.

Oporavljeni Džordan Henderson se preporučio Jirgenu Klopu u 21. minutu golom za vođstvo Redsa. Odlično je ispratio akciju, ubacio se  iz drugog plana, a Lalana mu je majstorski spustio glavom loptu na peterac. Izgledalo je da je Liverpul na pravom putu, ali potom su usledile muke. Očigledno da Klopov tim ume da igra protiv velikih, ali protiv timova skromnijeg rejtinga nikako da zablista. Posle Kristal Palasa i Njukasla, danas je i VBA priredio pakao navijačima Liverpula. Uz veliku pomoć golmana domaćih Simona Minjolea.

Belgijanac je očajno intervenisao u 30. minutu i poklonio gol Potersima. Neuspešno je izleteo da izboksuje loptu posle kornera, a Douson je bio na pravom mestu i iskoristio poklon za izjednačenje. Pokazalo se zašto se pojačanje na poziciji golmana sve češće pominje kao plan Liverpula... 

U finišu poluvremena novo slavlje gostujućih fudbalera i 1:2 na semaforu! Posle ubačene lopte iz prekida, Olson je zatresao mrežu, gosti su slavili, domaći tugovali, ali sudija je posle velikog premišljanja odlučio da poništi gol zbog ofsajda. Bio je u pravu. 

Ipak, ono što Olsonu nije priznato tada, jeste u 73. minutu. Opet je prekid bio koban za Redse! Brant je izveo korner, a Olson ponovo bio brži i snalažljiviji od problematične odbrane Liverpula za vođstvo VBA. Izgledalo je da je Liverpul izgubljen, da mu se sprema još jedan šokantan poraz, ali nadoknada vremena od osam minuta je dala poslednju šansu domaćem timu da se spase poraza. Klop je u na teren poslao ofanzivni arsenal sa klupe: Ajba, Firmina i Origija, a ovaj poslednji mu se odužio. Šut Bentekea u 96. minutu sa 20 metara je zakačio Origija, lopta je promenila smer i donela izjednačenje domaćem timu, a eksploziju radosti Jirgenu Klopu. Nemac je "odlepio" od sreće, nadao se da može do čuda i potpuno preokreta u poslednja dva minuta, ali je uprkos grmnljavini sa tribina, VBA zadržao bod. 

Premijer liga, 16. kolo:

Subota:

Norič – Everton 1:1 (0:1)
/Hulahan 47 – Lukaku 15/

Kristal Palas – Sautempton 1:0 (1:0)
/Kabaj 38/

Mančester Siti – Svonsi 2:1 (1:0)
/Boni 26, Iheanačo 90+2 - Gomis 90/

Sanderlend – Votford 0:1 (0:1)
/Igalo 4/

Vest Hem – Stouk 0:0

Bornmut – Mančester Junajted 2:1 (1:1)
/Stanislas 2, King 54 - Felaini 26/

Nedelja:

Aston Vila – Arsenal 0:2 (0:2)
/Žiru 8 pen, Remzi 38/

Liverpul – VBA 2:2 (1:1)
/Henderson 21, Origi 90+6 - Douson 30, Olson 73/

Totenhem – Njukasl 1:2 (1:0)
/Dajer 39 - Mitrović 74, Perez 90+3/

Ponedeljak

21.00: Lester – Čelsi

(FOTO: Action images) 


tagovi

Vest Bromvič AlbionPremijer ligaLiverpulKreg DosonJonas OlsonJirgen KlopEvropaErik DajerEngleskaDžordan HendersonDivok OrigiAleksandar MitrovićAjoze Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara